Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO Glavni Vlakov cilj u Udinama jest ne doživjeti još jednu blamažu

Vlak: Utakmica sa Zagrebom važnija nam je od Udina

01.12.2008.
u 16:00

Dinamov trener Marijan Vlak čvrsto stoji na zemlji uoči utakmice u Udinama:

- Dok imamo šanse, treba se boriti. Da nije tako, ne bismo ni putovali u Udine, nego bismo predali utakmicu! Međutim, moramo biti svjesni da su naše šanse za proboj u šesnaestinu finala Uefina kupa male - rekao je Vlak i nastavio:

Plavi u utorak ujutro autobusom putuju u Italiju


Vozač Dinamova krasnog i skupocjenog autobusa, Mile Bilić, u utorak u 9 sati upalit će motor i povesti plavu momčad u Udine, gdje će Zagrepčani u srijedu (18 sati) igrati posljednju utakmicu u skupini D Uefine lige. Nakon dolaska u Udine, dinamovci će u 18 sati trenirati na stadionu Friuli, pola sata prije toga trener Marijan Vlak održat će konferenciju za hrvatske i talijanske novinare. Plavi se odmah nakon utakmice, u srijedu kasno navečer, vraćaju u Zagreb. (pj)

- Iako ne idemo s bijelom zastavom u Udine, moram naglasiti da nam je važnija nedjeljna utakmica sa Zagrebom od ove u srijedu. Sa Zagrebom moramo potvrditi jesensku dominaciju i zadržati vrh, a u Udinama nam se najvažnije dobro predstaviti - kaže trener.

I to je točno. Dinamo, naime, ne smije sebi dopustiti još jednu blamažu poput one londonske, Vlak mora pronaći način da zatvori praznine, kako se talijanski napadači ne bi šetali kaznenim prostorom.

- Udinese već ima šest bodova i bod im je dovoljan za potvrdu plasmana u daljnje natjecanje. Međutim, nakon četiri uzastopna domaća poraza, svakako će željeti protiv nas dohvatiti pobjedu, koja bi im bila prekretnica i poticaj za dalje. O njihovu sastavu ne treba razmišljati, jer tko god istrči, željet će se dokazati - kaže Vlak.

I u srijedu bez ozlijeđenih Mandžukića i Moralesa


Dinamo će i u Udinama nastupiti bez ozlijeđenih Marija Mandžukića i Pedra Moralesa. Dva Dinamova najbolja strijelca neće ni putovati u Italiju. Mandžukić ima teškoća s koljenom, dok Moralesa muče leđa, pa je za njega sezona vjerojatno završena. A Mandžukić bi ipak mogao igrati u nedjelju protiv Zagreba. (pj)

Osvrnuo se trener i na varaždinsku pobjedu:

- Imali smo strahovit pritisak, posebno nakon Hajdukove pobjede u utakmici s Osijekom. No, igrači su izvrsno reagirali i unatoč visokim tenzijama odigrali smo dobru utakmicu i pobijedili. Žao mi je tek što nismo zabili još poneki pogodak, imali smo niz šansi. Posebno Tadić, no na njemu se osjeti da dugo nije igrao, utakmicama će doći i do prisebnosti u realizaciji.

Hajduk je doveo Tomasova i Vručinu, spominje se i Cernatov povratak. Kako će Dinamo odgovoriti?

- Treba nam svježe krvi. Sigurno nećemo ostati na ovom igračkom kadru, no treba vidjeti s koliko “perja” raspolažemo - rekao nam je Vlak.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije