Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rujan 2015.

Vlada dala suglasnost, Hrvatska će se kandidirati za Eurobasket!

arena
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
23.07.2014.
u 12:45

Ministar Vedran Mornar istaknuo je kako bi troškovi iznosili 41 milijun kuna, a isplatili bi se kroz turistički promet i promociju koja ide uz takve manifestacije.

Vlada Republike Hrvatske prihvatila je prijedlog o davanju suglasnosti Hrvatskom košarkaškom savezu za podnošenje kandidature za organizaciju jedne skupine i završne faze Europskog košarkaškog prvenstva za seniore – Eurobasket 2015. (Zadar i Zagreb, u rujnu 2015. godine).

Ministar Vedran Mornar istaknuo je kako bi troškovi iznosili 41 milijun kuna, a isplatili bi se kroz turistički promet i promociju koja ide uz takve manifestacije.

Podsjetimo, Međunarodni košarkaški savez (FIBA) je zbog nestabilne političke situacije u Ukrajini donio odluku o premještanju domaćinstva europskog prvenstva u košarci.

Kada bi Hrvatska dobila organizaciju u zadarskom Višnjiku igrale bi se utakmice jedne skupine sa šest momčadi, što bi trajalo šest dana. U zagrebačkoj Areni igrale bi se utakmice od osmine finala na dalje, tijekom devet dana.

>>Vlada će za domaćinstvo Eurobasketa 2015. platiti 40 milijuna kuna

Foto: Filip Brala/PIXSELL

Komentara 4

Avatar Django
Django
13:31 23.07.2014.

A gdje bi se igralo finale! Da nije opet u Beogradu?

FU
fullmark
13:30 23.07.2014.

Nije eurobasket nego Europsko prvenstvo u košarci. Eurobasket je tamo preko.

Avatar think pink
think pink
13:33 23.07.2014.

još jedan obrovac...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije