Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FESTIVAL ODBOJKE NA PIJESKU

Više od 400 djece igralo odbojku na pijesku kraj jarunskog jezera

Odbojka na pijesku
Foto: arhiva
1/9
06.09.2016.
u 17:49

Grad Zagreb prepoznao je odbojku na pijesku kao mladi ljetni olimpijski sport koji je u velikom razvoju

Puno smijeha, dobre atmosfere, „napete“ utakmice i puno sreće, zagrljaja, suza sve su to emocije djece Hrvatske koje smo vidjeli na Festivalu odbojke na pijesku Zagreb Open 2016 koji se organizira već treću godinu za redom.

Igralo se dva dana, na deset pješčanih terena Jarun. Organizatori projekta su Klub odbojke na pijesku Erste Zagreb i Zagrebački savez odbojke na pijesku u suradnji sa Europskom odbojkaškom federacijom (CEV).

Uspješnost projekta čine djeca i mladi kojih je protekli vikend  bilo 400 iz različitih krajeva Hrvatske, te Bosne i Hercegovine. Cilj projekta je razvoj i promocija odbojke na pijesku na način da bude dostupna svim, a ponajprije mladima. Najmlađi sudionici natjecanja je 2004 godište i starije u muškoj i ženskoj kategoriji, te natjecanje muško-ženski par (mix).

Grad Zagreb prepoznao je odbojku na pijesku kao ljetni mladi olimpijski sport koji je u rapidnom razvoju te je samim osigurao je posjet zamjenice gradonačelnika i potpredsjednicu Gradske Skupštine Grada Zagreba gospođe Jelene Pavičić Vukičević i pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba gospodina Ivicu Lovrića.

 - Želim Vam da još dugo, dugo nastavite igrati ovaj prekrasan sport - rekla je Jelena Pavičić Vukičević, koja je za rođendanski poklon dobila  loptu za odbojku na pijesku koju je uručio Damir Radeljić, tajnik Zagrebačkog savez odbojke na pijesku.

Festival Zagreb Open 2016. završio je dodjelom darova najboljim muškim i ženskim ekipama u svim dobnim kategorijama i pohvalama organizatorima sa željom da festival u 2017. godini bude još bolji.

Rezultati: Ženske - godišta 2001/2002: 1. Vitek/Ucović (Olimpik 1), 2. Radoš/Ergović (Olimpik 2), 3. Topić/Bara (Fortis); mini odbojka - 2003. godište: 1. Poreč, 2. Don Bosco III, 3. Don Bosco VI; 2004. godište: 1. PDV, 2. Osijek IV, 3. Curke; godišta 1997. do 2000.: 1. Gumina/Jasak (Spužva Bob), 2. Ljekaj/Cerjak (Dubrava), 3. Posečak/Sabljak (Erste); muški: 1. Belobrajdić/Marinić (Slonići), 2. Kozmarić/Cindrić (Trenje), 3. Vidaković/Belec (Mladost).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije