Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica

Burna rasprava na Vijeću HRT-a zbog Dinama i rukometaša Zagreba

Dinamo - Osijek
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
29.09.2015.
u 21:50

'Na HTV2, koji je obiteljski program, imamo sve manje sporta pa zbog toga dolazi do manjih konflikata jer HTV2 želi imati stalnu shemu.'

– Samo fakir može pogoditi na koji ćete program staviti neki sportski prijenos – obraćajući se čelništvu HRT-a izjavio je na sjednici Vijeća HRT-a vijećnik Zdravko Kedžo tijekom rasprave o Sportskom programu. Naime, vijećnike je, svjesne i ljutnje brojnih gledatelja, zanimalo zašto se već mjesecima, a posebno učestalo od početka rujna, sve više sportskih događaja s HTV2 seli na HTV4, inače specijalizirani informativni kanal. Potvrdio je to i šef produkcijskog odjela sporta Bruno Kovačević rekavši da je odlukom nadređenih od 1. rujna više od 70% sportskih događanja na HTV4 te da je već sad udio sporta na HTV2 sa zakonskog minimuma od 8,8% spao na 6,3%, dok se udio na 4. programu od dosadašnjih 0,5% popeo na 2,5%.

Neki nemaju signal

– Na HTV2 koji je obiteljski program imamo sve manje sporta pa zbog toga dolazi do manjih konflikata jer HTV2 želi imati stalnu shemu – pojasnio je Kovačević naglasivši da produkcijski odjel kojem je on na čelu sa seljenjem sporta po kanalima nema ništa jer o tome odlučuju ravnatelj programa i glavni urednici. Spomenuo je pritom i želju da HRT dobije još jedan kanal, onaj specijaliziran za sport.

Čelnik Vijeća Bruno Kragić zatražio je stoga objašnjenje krši li se tim seljenjem sporta po programima ugovor s Vladom jer je u njemu HTV2 definiran kao sportski program. Neda Ritz navela je da signal HTV4 nije svuda dostupan pa su gledatelji u dijelovima Istre, Like i sjevernijih otoka ljutiti što ne mogu gledati sportske prijenose. Jozo Barišić naveo je da već nekoliko dana Vijesti na HTV4, zbog sporta, nisu emitirane svaki puni sat.

– Koji su motivi da se bez ikakve vizije sport sa HTV2, koji se doživljava kao sportski kanal, dijeli po ostalim kanalima i zašto se u javnosti sramotimo s tim bikovima iz Pamplone o kojima je dokumentarac emitiran na HTV2 umjesto prijenosa rukometa? Koliko time i marketinški gubimo jer su na HTV4 reklame zabranjene? – zapitala je vodstvo kuće Maja Sever.

Šef programa HRT-a Saša Runjić uzvratio je da se, prema tumačenju pravne službe HRT-a, ugovor s Vladom za sada ne krši, da se seljenjem sporta pokušavaju stabilizirati sheme obaju programa, da su gubici neznatni, odnosno da kada su u pitanju premijski sadržaji nije došlo do gubitaka ni na HRT-u ni kod oglašivača, no priznao je da ova privremena situacija dugoročno nije održiva.

Obrazloženje nije logično

Maja Sever zatražila je uvid u navedeno objašnjenje pravne službe, ali i zapitala zašto se ulazi u nešto za što se već sada zna da je neodrživo. Kedžo i Barišić dodali su da im obrazloženje o seljenju sadržaja nije logično.

>> Na HTV-u neće biti ni snimke utakmice Bayern – Dinamo!

>> Vujović 'oprao' HRT usred emisije: Dođite u Arenu jer na TV-u će prikazivati proizvodnju ajvara

Komentara 48

SO
sono1963
20:25 29.09.2015.

samo pogledajte prezimena urednika aposebno pomoćnika i zamjenika urednika na htv-u pa će vam sve bit jasno sami četnički provokatori toliko ih je ko d a smo mi hrvati manjina a ne oni plaćam pretplatu a često se osjecam ponižen gledajući ruska sranja i "aktuelnosti iz regiona"još hrvatska ni propala

ST
stefj
20:40 29.09.2015.

Nevjerojatno je kolike novce HRT dobiva od pretplate, a koliko malo daje za to. Dnevnik je postao partijska propaganda, za političke emisije pažljivo se biraju gosti da ne kažu nešto previše, događaj nije događaj o kojem treba izvještavati ako tamo nije bio premijer ili neki od ministara, itd... Uz sve te novce, nisu uspjeli niti otkupiti prava prijenosa utakmica na kojima bi se jako dobro zaradilo, nisu uspjeli niti otkupiti kvalitetne serije, ništa. A da ne pričamo o tehničkim stvarima, poput emitiranja u HD rezoluciji ili opremanje kvalitetnih mobilnih ekipa za izvještavanje... Toliko uhljeba koliko ima na HRT-u nema niti u HEP-u ili HŽ-u, a sve partijske ili rodbinske veze. Uopće ne čudi pad gledanosti, veliki pad kvalitete dnevnika, loše političke emisije, a i izbor sportskih sadržaja je jako loš... A tek lova koja je plaćena ZAMP-u? Enormna svota, a nema nikakvih glazbenih sadržaja...

TO
tony111
20:16 29.09.2015.

Na HTV je kaos, strah od gubitka radnih mjesta jer osim što će neki novinari biti "zamoljeni" da napuste kuću, mnogi će izgubiti radna mjesta uslijed reorganizacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije