Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORMULA 1

VIDEO Verstappen nastavio dominaciju na sprintu u Belgiji, ali posebno zablistao još jedan vozač

Belgian Grand Prix
Foto: JOHANNA GERON/REUTERS
1/4
29.07.2023.
u 18:54

Nezaustavljivi Nizozemac Max Verstappen ostvario je novu pobjedu, ove subote je na Velikoj nagradi Belgije pobijedio u sprint utrci čime je dodatno povećao ionako veliku prednost na vrhu ukupnog redoslijeda Svjetskog prvenstva.

Kiša na stazi Spa Francorchamps nekoliko puta je tijekom subote odgađala početak sprinta. Nakon što je ipak stala uvodna četiri kruga na stazi je bilo sigurnosno vozilo te je glavno pitanje među vozačima bilo tko će, nakon njegovog micanja, kada otići u boks po intermediate gume, koje daleko bolje odgovaraju mokroj stazi.

Najbolji u kvalifikacijama za sprint Verstappen i njegov Red Bull nisu odlučili odmah otići u boks, za razliku od drugoplasiranog iz kvalifikacija Oscara Piastrija zbog čega je Piastri preuzeo vodstvo uz sekundu prednosti pred Nizozemcem. No, nije dugo Australac uživao u vodstvu. U šestom krugu je Verstappen poveo i do kraja, zaključno s jedanaestim krugom, sačuvao vodstvo.

Drugi je završio Piastri s više od šest sekundi zaostatka. Treće mjesto zauzeo je Francuz Pierre Gasly, a četvrto Španjolac Carlos Sainz iz Ferrarija.

POVEZANI ČLANCI:

Najzanimljiviji trenutak utrke bio je dodir Pereza i Hamiltona na stazi zbog čega je Perez izgubio svoju tadašnju četvrtu poziciju i bodove, dok je Hamilton kažnjen s pet sekundi zbog čega je skliznuo na sedmo mjesto i dva boda.

>> VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Bila je ovo treća ovogodišnja sprint utrka i druga pobjeda Verstappena nakon Austrije. Kada su Velike nagrade u pitanju u nedjelju će Nizozemac loviti osmu uzastopnu pobjedu. Velika nagrada Belgije vozi se u nedjelju s početkom u 15 sati.

Ukupni redoslijed: 1.Max Verstappen (Niz / Red Bull) 289 bodova 2.Sergio Perez (Mek / Red Bull) 171 3.Fernando Alonso (Špa / Aston Martin) 139 4.Lewis Hamilton (VB (Mercedes) 135 5.Geroge Russell (VB / Mercedes) 92 …

VIDEO Velika zvijezda otkrila: 'Ovo je NBA i svi pušimo travu ovdje. Jednostavno uživam u tome'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije