Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razgovarali s olimpijkom

VIDEO Večernjakovi novinari u Ukrajini: 'Želimo se vratiti u Kijev, ali ne znamo kada ćemo moći'

Foto: Screenshot
1/3
28.02.2022.
u 16:39

Podsjetimo, Rusiju je bojkotirao već velik broj sportskih zajednica. Među zadnjima je to učinila Fifa koja je zabranila zastavu i himnu Rusije, te kaže da će je potpuno izbaciti iz Svjetske nogometne federacije

Pregovori o prekidu vatre između Rusije i Ukrajine koji su počeli u ponedjeljak u Bjelorusiji, prvi između dvije zemlje od početka ruske invazije na Ukrajinu, i dalje traju dok se Rusija suočava sa sve snažnijom ekonomskom izolacijom.


Iz Berehove u Ukrajini su Večernjakovi novinari Marin Penavić i Boris Ščitar razgovarali s olimpijskom plivačicom Krystyna Panchishko.

- Pozdrav svima. Ja sam ukrajinska olimpijska plivačica. Znate kakva je situacija u Ukrajini, Rusija je agresor, 23. veljače je sve bilo okej, spremila sam se za Europsko i Svjetsko prvenstvo, a sada je stigla jedna potpuno druga realnost. 

- Naši su se životi promijenili. Ne znamo što će biti sutra. Svi ljudi iz Ukrajine trebaju vašu pomoć. Ne znam što više reći... Ali kakvu god pomoć imate....

- Napustili Kijev jer ondje loša situacija, a ovdje smo ostali jer je sigurnije. Imali smo priliku doći ovdje i iskoristili je. 

- Čekamo... Želim se vratiti u Kijev, ali on je trenutno zatvoren. Kada se opet otvori, vratit ćemo se. Ne želimo ići van Ukrajine. Čekamo nove vijesti, kada ih budemo doznali, znat ćemo i što ćemo činiti - rekla je za naše novinare mlada plivačica.

Podsjetimo, Rusiju je bojkotirao već velik broj sportskih zajednica. Među zadnjima je to učinila Fifa koja je zabranila zastavu i himnu Rusije, te kaže da će je potpuno izbaciti iz Svjetske nogometne federacije.

Današnji pregovori su počeli s ciljem trenutnog prekida vatre i povlačenja ruskih snaga, objavio je ured ukrajinskog predsjednika. Savjetnik Kremlja Vladimir Medinski predsjeda ruskim izaslanstvom dok Kijev predvodi ministar obrane Oleksij Reznikov.

Ključne riječi

Komentara 2

UZ
uzdravlje
07:53 01.03.2022.

Ma, nema frke, samo vi idite. Uzmite ren a car, i samo ga pici za kijev.

DU
Deleted user
17:35 28.02.2022.

Pa mozda bi mogli u Kiev preko Dombasa, ima i tamo stvari za objavit samo Jel bi htjeli ili smili, to je pitanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije