Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog nepotizma

VIDEO Utrka na 100m bila je bolna za gledanje, u Somaliji nastao skandal zbog spore trkačice

Twitter
03.08.2023.
u 10:51

Natjecateljica iz Somalije Nasro Abukar Ali za vodećom je je zakasnila više od 10 sekundi

Do sada smo se u svijetu sporta nagledali svakakvih čuda i nelogičnosti, ali ono što smo vidjeli sada na Svjetskim sveučilišnim igrama u Chengdu u Kini, krajnje je skandalozno. 

Naime, na ženskoj utrci na 100 metara natjecateljica iz Somalije Nasro Abukar Ali je imala nevjerojatno vrijeme od 21,81 sekunde. Video te utrke postao je viralan jer od samog početka vidjelo se da ona nije spremna i zaista ne djeluje kao ozbiljna sportašica. 

Dok su njene konkurentice projurile do cilja, ona je lagano trčkarala, a zatim i poskakivala pred ciljnom linijom. Zaostatak za pretposljednjoj trkačicom bio joj je više od osam sekundi, dok je od vodeće bila sporija više od 10 sekundi.

Snimka te utrke izazvala je nevjericu pa i bijes.

 

 

- Obeshrabrujuće je svjedočiti tako nesposobnoj vladi. Kako su mogli izabrati neobučenu djevojku da predstavlja Somaliju u trčanju?-napisala je jedna osoba na Twitteru.

To je bio samo početak skandala u somalijskom sportu. Njihov ministar mladeži i sporta Mohamed Barre Mohamud javno se ispričao, a potom i naredio suspenziju čelnih ljudi atletskog saveza na čelu s predsjednikom Khadijjom Aden Dahirom, koji je navodno rođak od spomenute trkačice. Navodi se da je Dahir sudjelovao u "djelima zlouporabe ovlasti, nepotizma i klevetanja imena nacije u međunarodnim natjecanjima".

Dahir je nakon utrke čestitao Ali na rezultatu, dok se u medijima pojavila informacija da nijedan trkač nije poslan u Kinu kao dio reprezentacije Somalije. 

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Stradun
Stradun
11:43 03.08.2023.

Žalosno je ovo gledati. (A s druge strane čini nas sretnim jer smo svjesni kako postoje zemlje s lošijom atletikom od naše. Legendarna Jelica postavila je rekord na 200m -23,14 . Kad ? 1974.)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije