Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za naježiti se

VIDEO Torcida velikim mimohodom i bakljadom odala počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

Foto: Dalmatinski portal
1/26
Autori: Vecernji.hr, Hina
18.11.2022.
u 20:47

Kako je mimohod odmicao kolona je postajala sve brojnija zbog građana koji su joj se usput priključivali, a prolazeći Vukovarskom ulicom zaustavljali su se i klicali "Vukovar!",  "Škabrnja!"...

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, Udruga veterana Četvrte gardijske brigade i Klub navijača Torcida u petak navečer organizirali su mirni mimohod građana, a brojni sudionici duž Vukovarske ulice palili su lampione.

Na čelu kolone nošen je višemetarski transparent s natpisom "Vukovar", te su se vijorile zastave Četvrte gardijske brigade i HOS-a.

Kolona je krenula s dna Vukovarske od kod spomenika Dječaku, a završila na Sućidru. 

Upravo ta dionica posebno je emotivna, budući da su zidovi kojima je omeđena Vukovarska u tom kvartu oslikani cijelim nizom murala posvećenih herojima Domovinskog rata.

Kako je mimohod odmicao kolona je postajala sve brojnija zbog građana koji su joj se usput priključivali, a prolazeći Vukovarskom ulicom zaustavljali su se i klicali "Vukovar!",  "Škabrnja!"...

Na raskrižju su Dubrovačkom tiha kolona je zagrmjela.

Na mostu na Barutani su večeras upaljene i baklje i istaknuti transparenti u čast Vukovara i Škabrnje. 

Cijelo područje je obasjalo svjetlo u spomen na sve one koji su dali žovote za Hrvatsku, a danas ih se sjećamo. 

Promet tom ulicom bio je zaustavljen, a splitska je policija već ranije pozvala vozače da zbog očekivanja povećanog broja pješaka u večernjim satima ne prometuju tom i okolnim ulicama, povećaju oprez, smanje brzinu te poštuju privremenu signalizaciju i prate preporuke na terenu.

Ključne riječi

Komentara 2

LL
lijepa_li si
21:28 19.11.2022.

srce hrvatsko ponosno junačko

DU
Deleted user
21:56 18.11.2022.

A tko se je naježil ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije