Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CHIDOZIE AWAZIEM

VIDEO Toplak oštro kritizirao jednog hajdukovca: 'Ovo nisam vidio! On ide u rikverc. Nevjerojatno'

Split: Susret Hajduka i Lokomotive u okviru 24. kola HNL-a
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
07.03.2023.
u 13:48

Lokomotiva je splitskoj obrani zabila četiri pogotka, a jedan od najgorih u redovima domaćina bio je nigerijski reprezentativac. Samir Toplak za njega i Portugalca Ferra smatra da igraju kao drugoligaški nogometaši...

Nogometaši Hajduka nisu dugo bili dobro raspoloženi nakon pobjede kod Osijeka (2:1) u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. U nedjelju im je na Poljud stigla Lokomotiva i porazila ih s 4:3. Tako su u posljednja dva ligaška kola primili čak osam zgoditaka, 'četvorkom' ih je počastio i Dinamo u Maksimiru. Jedan od najgorih pojedinaca u redovima Splićana protiv lokosa bio je nigerijski stoper Chidozie Awaziem (26). 

Awaziem je bivši igrač Porta i reprezentativac svoje zemlje, a prema Transfermarktu i treći najvrjedniji igrač hajdučke svlačionice s cifrom od pet milijuna eura. Ispred njega jedino su Marko Livaja (8 milijuna) te Filip Krovinović, koji vrijedi isto koliko i Chido. Međutim, branič u porazu nije pokazao kakvom kvalitetom raspolaže, a njegov nastup prokomentirao je za MaxSport hrvatski trener Samir Toplak

Kako je vidio drugi gol Lokomotive?

- Izbijena lopta, skok... Pogledajte povratnu trku malog Pukštasa, ne postoji. Pogledajte Awaziema! On će, pak, pobjeći od igrača, on ide u rikverc, čuva zrak, pušta igrača da ide i ide - komentira Toplak.

Dobru utakmicu nije odigrao ni 16-godišnji Luka Vušković, strijelac u Kupu protiv Osječana.

- Mene Vušković ne brine. Mene brinu Awaziem i Ferro, igrači dovedeni kao superzvijezde, a igraju kao drugoligaški igrači - rekao je pa se ponovno dotaknuo Nigerijca u akciji iz 84. minute:

- Pogledajte ga. On pokazuje pomoćnom sucu da ukliže Kulenoviću, ali pomoćni sudac radi svoj posao... Awaziem se uvlači u peterac. Ja ovo nisam vidio. Nevjerojatno - zaključio je čovjek koji je zadnji angažman imao u Gorici. 

Awaziem je u Hajduk stigao u ljetnom prijelaznom roku na posudbu iz portugalske Boaviste. Splitski klub ima opciju otkupa ugovora. Od istaknutijih je klubova igrao i za francuski Nantes

Komentara 2

DU
Deleted user
16:39 07.03.2023.

Uživam slušati /gledati Toplakove komentare. Najjači je od svih komentatora.

AB
abram
14:30 07.03.2023.

Trebali bi ga odmah otkupiti, on je slika i prilika Hajduka u zadnjih 20 godina, na čelu sa upravom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije