Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI KAPETAN

VIDEO Prvi golovi Modrića u karijeri pojavili se na YouTubeu, evo kako je zabijao u Zrinjskom

Luka Modri? u dresu Zrinjskog iz Mostara i Intera iz Zapreši?a, arhivske fotografije
Foto: STOLE LASIC
1/3
09.02.2023.
u 18:34

Veznjak Real Madrida i osvajač Zlatne lopte nije imao lagan put. Naprotiv - kroz fizički zahtjevnu BiH ligu morao je, a u konačnici i uspio pokazati kakav talent posjeduje.

Luka Modrić (37) najbolji je hrvatski nogometaš u povijesti. Uspjeh hrvatskog kapetana i veznjaka Real Madrida možda leži upravo u tome što se za poziciju na počecima karijere morao izboriti na teži način - kroz posudbe. U HNL-u je završio na kaljenju u zaprešićkom Interu, no prije toga Dinamo ga je 2003. poslao u Zrinjski iz Mostara. 

Modrić je, prema raspoloživim podacima, u Zrinjskom u 22 službene utakmica zabio osam pogodaka. Postao je miljenik navijača, dodijeli su mu i trofej 'Filip Šunjić–Pipa' kojeg na kraju svake sezone uručuju igrača koji se istaknuo zalaganjem. Zrinjski se borio za ostanak, no uz njegovu pomoć i gol u susretu u travnju 2004. svladao i konkurenta za naslov Sarajevo s 2:1. 

Ostalo je povijest - Luka je postao ponajbolji veznjak svijeta, osvojio Zlatnu loptu i vatrene kao kapetan predvodio do dva odličja na svjetskim prvenstvima. Kroz karijeru je odigrao - vjerujemo da će ih i još odigrati - nebrojeno mnogo odličnih utakmica i ne svrstavaju ga bez razloga među najbolje igrače svijeta. 

Početak u Mostaru bio je nagovještaj onoga što dolazi, a nedavno se na YouTubeu pojavila i kompilacija pogodaka Modrića u bijelom dresu. Lijepo se prisjetiti kako se mladi Luka borio te izborio u inače fizički snažnoj Premijer ligi BiH. Video stoga možete pogledati u nastavku. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije