Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNIJELI JU IZ DVORANE

VIDEO Prosvjednica se vezala lancima za koš, na majici objasnila zašto

NBA: Playoffs-Minnesota Timberwolves at Memphis Grizzlies
Foto: Christine Tannous/REUTERS
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
17.04.2022.
u 14:24

Razlog?  Glen Taylor je, vlasnik Minnesote drži farmu pilića u Iowi. Udruga Direct Action Everywhere, koja se bavi pravima životinja, istragom je otkrila da je ugasio ventilaciju za pet milijuna pilića i ubio ih zbog sumnje u ptičju gripu

Jednu od dvije gostujuće pobjede u prvoj večeri ovogodišnjeg NBA doigravanja ostvarili su Minnesota Timberwolvesi u Memphisu, gdje su gosti slavili sa 130-117.  Grizzliesi su u vrlo kratkom razdoblju utakmice bili su prednosti, više puta se vraćali iz dvoznamenkastog zaostatka, a posljednju priliku za dramatičnu završnicu propustili su tri minute prije kraja na +5 (114-109) za Minnesotu, kad je Baneov pokušaj za tricu na isteku napada blokirao McDaniels.

Ipak, utakmicu je obilježio incident sa sredine druge četvrtine. Jedna se žena lancima zavezala za koš dvorane FedExForum u Memphisu. Nosila je crnu majicu s natpisom "Glen Taylor peče žive životinje". Zaštitari su tražili alat kojim prerezati lanac, a ubrzo su je iznijeli iz dvorane.

Razlog?  Glen Taylor je, vlasnik Minnesote drži farmu pilića u Iowi. Udruga Direct Action Everywhere, koja se bavi pravima životinja, istragom je otkrila da je ugasio ventilaciju za pet milijuna pilića i ubio ih zbog sumnje u ptičju gripu.

Apr 16, 2022; Memphis, Tennessee, USA; A protester chains herself to a basket during the first half of game one of the first round for the 2022 NBA playoffs at FedExForum. Mandatory Credit: Christine Tannous-USA TODAY Sports Photo: Christine Tannous/REUTERS
Foto: Christine Tannous/REUTERS

Timberwolvese je sa 36 koševa i šest asistencija predvodio Anthony Edwards koji je zasjenio najveću domaću zvijezdu Ja Moranta (32 koša, osam asistencija), koji je u završnici pogodio samo tri od šest slobodnih bacanja.

Karl-Anthony Towns je za pobjednike ubacio 29 koševa uz 13 skokova, a Malik Beasley je imao važnu ulogu "šestog igrača" sa 23 poena. Jaden McDaniels je uz 15 koševa imao sedam skokova i tri blokade. Gosti su pogodili 16 trica iz 41 pokušaja, a Grizzliesi su iza luka imali loših 7/27 (25,9%).

Dillon Brooks je za domaće ubacio 24 koša, a Desmond Bane 17.

Druga utakmica u Memphisu na rasporedu je u noći s utorka na srijedu.

>> Navijač Hajduka u deliriju:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije