Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKRŠAJ OČIGLEDAN

VIDEO Pogledajte situaciju zbog koje je Leko poludio u derbiju, reakcija je neopravdana

Zagreb: Trener Hajduka Ivan Leko izgubio živce te zaradio isključenje
Matija Habljak/PIXSELL
16.07.2023.
u 12:49

Sudac Bel promijenio je odluku pomoćnika, prosudivši da je Dolček napravio prekršaj na Ivanušecu. S tom odlukom su se složili mnoga lica iz hrvatske, pa i preciznije splitske nogometne javnosti

Dinamo je protiv Hajduka u Maksimiru pobijedio rezultatom 1:0 i osvojio hrvatski Superkup. Strijelac jedinog pogotka na susretu je u 52. minuti bio Martin Baturina.

Osim pogotka, utakmicu je obilježila jedna situacija krajem prvog poluvremena. Uz kut terena na desnoj strani Dolček je primio dugu loptu, pokušao proći Ivanušeca, od kojeg se lopta odbila u korner, a pomoćni sudac pokazao je udarac iz kuta.

No, sudac Bel promijenio je njegovu odluku, prosudivši da je Dolček napravio prekršaj na Ivanušecu. S tom odlukom su se složili mnoga lica iz hrvatske, pa i preciznije splitske nogometne javnosti (primjerice Ivan Katalinić). Na to je prigovorio Hajdukov trener Ivan Leko, nakon žutog kartona nastavio s prigovorom te mu je Bel pokazao i drugi žuti, te crveni karton. Trenera Hajduka jedva su odvukli s travnjaka, a nastavak utakmice gledao je s tribina.

Nakon utakmice Leko se osvrnuo na crveni karton:

- Situacija za moj crveni, to je smiješno. Nije bilo bitno faul ili ne faul. Pomoćni sudac daje korner i glavni s centra hoće ispast pametan i on je kao bolje vidio od pomoćnog suca. Ja sam reagirao, zasluženi žuti karton, ali drugi ni slučajno. On ovdje glumi autoritet i želi opet biti glavni lik. Suci su u prvih šest mjeseci kad sam došao bili dobri, hvalio sam ih na sve strane, ali nervira me kad netko dođe glumiti frajera. Treneru Hajduka se za to ne daje crveni karton, ali on je dao i neka bude ponosan.

Lekin istup i crveni karton je komentirao i šef Komisije hrvatskih nogometnih sudaca, Bruno Marić. 

- U incidentu koji se dogodio u 45+1 minuti sudac je donio ispravnu odluku i dosudio neosporni prekršaj te korigirao pogrešnu odluku prvog pomoćnog suca. Reakcija trenera gostiju iz tehničkog prostora bila je kontinuirano nesportska, neprimjerena i jasno diskreditira i potkopava autoritet sudaca - rekao je Marić za SN i dodao:

- Nakon izrečene opomene trener je kontinuirano nastavio s nesportskim ponašanjem koje diskreditira sliku utakmice i nogometa. Sudac je sukladno posljednjim smjernicama Uefe neodgovorno ponašanje ispravno sankcionirao isključenjem. Odlični trener Ivan Leko, nažalost, danas je pogriješio - zaključio je Marić.

Sažetke utakmice i situaciju s kraja prvog poluvremena dvoboja zbog koje je Ivan Leko isključen pogledajte OVDJE.

Komentara 30

OL
olujasviholuja2
13:31 16.07.2023.

Nije ni čudo da se Livaja tako ponaša,ako trrener gubi živce na jednom dvojbenom prekršaju po njegovom viđenju

MA
Matija100
13:34 16.07.2023.

Lekina reakcija vuče korijene iz dugogodišnjeg pogodovanja sudaca Hajduku. Jednostavno su navikli da sudac mora navlačit za njih. Inače polude ko Leko sinoć ili Livaja puno puta. Zato i nemaju uspjeha u Europi. Tamo to ne prolazi.

Avatar rubinet
rubinet
13:56 16.07.2023.

Ne znam što se događa u tom klubu. Neprimjereno ponašanje . Neutemeljena bahatost. Bilo bi im bolje neka preusmjere svoju negativnu energiju u kvalitetan rad i postizanje boljih rezultata.... ...Šteta što je nekad tako veliki klub spao na niske grane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije