Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Leon Babić Brajko

VIDEO Maturant spojio tenis i fiziku pa oduševio sve otkrivši znanstvenika u sebi

Foto: Screenshot
1/3
27.04.2022.
u 18:00

"Prenesi svoju strast. Natječi se u komunikaciji znanosti. Otkrij svijetu znanstvenika u sebi"

Leon Babić Brajko maturant je đakovačke Gimnazije A. G. Matoš, prirodoslovno-matematičkog smjera, i naočigled je jedan sasvim prosječan 18-godišnjak, no, kada su u pitanju znanost i sport, Leon je među predvodnicima svoje generacije. I jedno i drugo su mu velike ljubavi, posebno voli fiziku i tenis pa je odlučio te dvije strasti ukomponirati u jedan video i u njemu objasniti Magnusov efekt na jednostavan način. 

Upravo to je i cilj ovoga natjecanja, kako i sami pišu na svojim stranicama: Prenesi svoju strast. Natječi se u komunikaciji znanosti. Otkrij svijetu znanstvenika u sebi. Natjecatelje ocjenjuje stručni žiri od pet članova, a i oni su navedeni  na stranici natjecanja. 

Čini se kako je to Leonu i uspjelo.

"Naš je učenik, Leon Babić Brajko, čija je mentorica profesorica Spomenka Hardi, spojio dvije svoje ljubavi - prema tenisu i prema fizici i prijavio se na natjecanje u komunikaciji znanosti - Znanstvenik u meni 4. Da bi stigao do procjene stručnog žiria, potrebni su mu glasovi", stoji u objavi đakovačke gimnazije, a kako to izgleda možete pogledati OVDJE. Ako mislite da upravo Leon zaslužuje drugi krug natjecanja, kliknite na Magnusov efekt u obrascu OVDJE

Znanstvenik u meni organiziran je od strane članova Together for Knowledge inicijative, a dijelom je projekta Korak u znanost Društva za edukaciju van okvira.

Komentara 1

IS
Ivo Sanader
19:09 27.04.2022.

A kud ste njega iskopali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije