Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UFC

VIDEO Israel Adesanya svladao Jareda Cannoniera i ostao prvak srednje kategorije

MMA: UFC 276-Adesanya vs Cannonier
Stephen R. Sylvanie/REUTERS
03.07.2022.
u 09:00

Adesanya je najavljivao cijelog tjedna da će razvaliti Cannoniera i djelovalo je kao da je željan uvjerljivog nastupa kojim bi ušutkao kritičare koji smatraju da premalo riskira u posljednjim nastupima

Na UFC 276 eventu u Las Vegasu se ništa dramatično nije promijenilo, Israel Adesanya je i dalje vladar srednje kategorije.

Nigerijski borac slavio je protiv Jareda Cannoniera poslije svih pet rundi sudačkom odlukom. Adesanya je od početka do kraja mirno kontrolirao meč i na kraju zadržao pojas.

Fantastični Adesanya nije puno promijenio u ovoj borbi, stilom borbe koji ga je lansirao na vrh srednje kategorije uspio je slaviti i protiv novog izazivača. Borba i nije ponudila neki spektakl, ali očito je Adesanya malo i promijenio pristup nakon nevjerojatne borbe sa Gastelumom.

Adesanya je najavljivao cijelog tjedna da će razvaliti Cannoniera i djelovalo je kao da je željan uvjerljivog nastupa kojim bi ušutkao kritičare koji smatraju da premalo riskira u posljednjim nastupima. Ipak, Izzy i ovaj meč otvorio nešto rezerviranije i opreznije, ali ništa drukčiji pristup nije imao niti Cannonier.

Oba borca povremeno su pogađali low kickovima, ali čekalo se tko će prvi ''pustiti kočnicu''. Prvak je dobro koristio prednost u visini i u duljini udova te je prednjim direktom lijepo kontrolirao distancu. Adesanya je više puta mijenjao gard tijekom prve runde, al najviše uspjeha imao je upravo s lijevim prednjim direktom iz ortodoksnog garda. Jared Cannonier izuzev nekoliko low kickova nije pogodio ništa značajnije u prvoj rundi.

 

Ključne riječi
UFC

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije