Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠAKA U OKO

VIDEO Incident na utakmici Srbije, suci donijeli povjesnu odluku nakon suludog poteza u bazenu

Screenshot
09.02.2024.
u 20:35

Nije isključeno da će počinitelj ovog prekršaja biti dodatno sankcioniran od strane disciplinske komisije

Nesvakidašnja, pomalo brutalna situacija dogodila se u utakmici 3. kola Svjetskog prvenstva u vaterpolu koje se održava u katarskom glavnom gradu, Dohi. Reprezentacija Srbije pobijedila je SAD rezultatom 14:12 i tako izborila prvo mjesto u skupini te izravan nastup u četvrtfinalu. U njemu bi mogla zaigrati i protiv Hrvatske, dobiju li naši vaterpolisti Kinu u nedjeljnom dvoboju osmine finala.

No, sredinom treće četvrtine dvoboja između Srba i Amerikanaca dogodila se situacija o kojoj će se još pričati. U jednom duelu nastradao je srpski vaterpolist Nikola Jakšić. Njega je najprije davio, a onda ga ispod vode šakom udario Ben Hallock

Suci su najprije dosudili klasično isključenje, nakon kojeg je srpski izbornik Uroš Stevanović pozvao minutu predaha. U njoj su suci pogledali i video-snimku nakon koje su preinačili odluku. Hallock je zbog divljačkog starta dobio crveni karton, odnosno isključenje bez prava zamjene, a Amerikanci su kažnjeni igrom s igračem manje u sljedeće četiri minute.

Prvi je to puta u povijesti da je neki igrač na vaterpolskoj utakmici dobio najtežu moguću kaznu na temelju pregleda snimke podvodne kamere. Nije isključeno da će zbog ovog poteza Hallock, igrač talijanskog Pro Recca biti dodatno sankcioniran.

Srbija je treću četvrtinu dobila rezultatom 6:1 što joj je itekako pomoglo na putu do konačnog slavlja. Izabranici Uroša Stevanovića sada će imati četiri dana za pripremu potencijalnog ogleda s Hrvatskom u četvrtfinalu. Oni su prolaskom među osam najboljih reprezentacija svijeta osigurali nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

 

Ključne riječi

Komentara 5

JF
Jure_Francetić
08:14 10.02.2024.

Ben Hallock, takozvani Uncle!

OK
OkošBokoš
22:03 09.02.2024.

Neka malo

Avatar rubinet
rubinet
23:28 09.02.2024.

Sigurno ne bi obratno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije