Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIRALNI HIT

VIDEO Hrvatski umjetnik preko umjetne inteligencije pokazao kako bi Dražen danas izgledao da je živ

Zagreb: Dražen Petrović u Ciboni je održao konferenciju odmah po povratku iz Amerike, 1992.
Siniša Hančić/PIXSELL
15.09.2023.
u 11:51

Prošlo je 30 godina od kada je tragično preminuo košarkaški Mozart nakon prometne nesreće pokraj njemačkog gradića Denkendorfa

Hrvatski umjetnik i redatelj Filip Filković Philatz je pomoću platforme s umjetnom inteligencijom - Midjourney, prikazao kako bi Dražen Petrović izgledao da je živ. Snimka je ubrzo postala viralni hit na društvenim mrežama, posebno kod svih štovatelja lika i djela nezaboravnog košarkaškog Mozarta.

VEZANI ČLANCI:

Filković je jedan od autora hvaljene HRT-ove dokumentarne serije 'Dulum zemlje' te autor projekata 'Mali Zagreb' i 'Staklenke starog Zagreba'. Prošlo je već 30 godina otkako nas je košarkaški genijalac Dražen Petrović.Kobna nesreća u kojoj je s 29 godina život izgubio jedan od najvećih sportaša s ovih prostora, dogodila se 7. lipnja 1993. godine na autocesti u blizini njemačkog grada Denkendorfa.

Crveni Golf kojim je upravljala Draženova djevojka Klara Szalantzy, manekenka i košarkašica, pri brzini od 160 kilometara na sat zabio u Mercedesov tegljač. Petrović je spavao na suvozačkom sjedalu, prilikom sudara izletio je kroz vjetrobransko staklo te poginuo na mjestu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije