Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTAKMICA SEZONE

VIDEO Briljantni Kramarić došao do 100. pogotka u Bundesligi i ušao u društvo najvećih

1899 Hoffenheim - Union Berlin
Uwe Anspach/DPA
20.05.2023.
u 17:55

Došao je do jubilarne brojke u elitnom razredu njemačkog nogometa te je prvi Hrvat koji je uspio doći do takvog postignuća. Kramarić je postao 55. nogometaš te sedmi stranac koji je uspio doći do 100 pogodaka u Bundesligi

Hrvatski nogometni reprezentativac Andrej Kramarić je u subotu u velikoj 4:2 pobjedi svojeg Hoffenheima protiv Uniona iz Berlina postigao dva zgoditka i osigurao svojoj momčadi ostanak, ali i došao do brojke od 100 pogodaka u njemačkoj Bundesligi!

Prije nekoliko tjedana naš napadač je došao do brojke od 100 pogodaka u Ligama petice, čime je ušao u birano društvo od, do tada samo dva Hrvata s tim postignućem (Josip Skoblar i Davor Šuker). Međutim, u tih 100 pogodaka 98 je ubilježio u redovima Hoffenheima, a dva u redovima engleskog Leicestera. 

Sad je došao do okrugle brojke i u elitnom razredu njemačkog nogometa te je prvi Hrvat koji je uspio doći do takvog postignuća. Inače, Kramarić je postao 55. nogometaš koji je uspio doći do 100 pogodaka u Bundesligi.

Tek je sedmi stranac koji je uspio doći do te brojke, uz Roberta Lewandowskog, Claudija Pizzara, Giovannea Elbera, Ailtona, Stephanea Chapuisata te bivšeg BiH reprezentativca Vedada Ibiševića, koji je sa 127 pogodaka najbolji strijelac Bundeslige iz naše regije.

Kramarić u vrlo zanimljivom susretu protiv Uniona nije stao samo na dva pogotka, već je upisao i asistenciju, no idemo redom. Nakon uvodnog vodstva Hoffenheima, hrvatski reprezentativac je u 36. minuti susreta sigurno realizirao kazneni udarac i tako odveo svoju momčad na prednost od 2:0. 

Union je smanjio krajem prvog dijela golom Danila Doekhija, no Kramarić je u 90. minuti zabio za 3:1 na prazan gol na asistenciju Munasa Dabbura. Aissa Laidouni u 95. minuti poentirao je za 3:2, no u 99. je Kramarić asistirao Dabburu za konačnih 4:2.

Ova izvedba našeg reprezentativca je donijela Hoffenheimu tri boda koja su i matematički potvrdila ostanak momčadi u Bundesligi iduće sezone budući da su uoči zadnjeg kola otišli na četiri boda više od zone ispadanja. Pogotke i asistenciju Kramarića za povijest pogledajte OVDJE.


 
 

Komentara 4

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
23:10 20.05.2023.

Krama se opet nekak skrumpirao. Polu-panj kad igra za Hoffenheim, potpuni panj kad igra za repku.

Avatar southman
southman
21:50 20.05.2023.

Svaka čast Krama ! 👏

KE
kapetan esid
18:36 20.05.2023.

Lijepo! 👏🏽👏🏽

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije