Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFRIČKO PRVENSTVO

VIDEO Bizarna situacija! Sudac poništio pobjednički gol Nigerije pa dao penal protivnicima

Africa Cup of Nations - Semi Final - Nigeria v South Africa
Foto: SIPHIWE SIBEKO/REUTERS
1/6
07.02.2024.
u 23:07

Nastavak 120 minuta duge drame uslijedio je kod izvođenja jedanaesteraca, a tragičari Južnoafričke Republike su bili Mokoena i Makgopa koji nisu realizirali jedanaesterac. Gol za prolaz Nigerije u finale dao je Iheanacho

Prvi finalist Afričkog nogometnog prvenstva, koje se održava u Obali Bjelokosti, je reprezentacija Nigerije koja je nakon jedanaesteraca, s ukupnih 5-3, svladala Južnoafričku Republiku.

Po osmi put u svojoj povijesti Nigerija se plasirala u finale kontinentalnog prvenstva. Naslov je osvajala tri puta, a posljednji 2013. godine. Četiri puta je poražena u finalu, a ovaj put će za naslov pobjednika igrati protiv boljeg iz dvoboja Obale Bjelokosti i DR Konga.

GALERIJA Hrvatska svladala Armeniju i izborila plasman na Euro 2024.

Africa Cup of Nations - Semi Final - Nigeria v South Africa
1/30

Nakon 90 minuta Nigerija i Obala Bjelokosti su odigrali 1-1, a takav je rezultat ostao i nakon 120 minuta. Nigerija je povela u 67. minuti kada je Troost-Ekong realizirao jedanaesterac. Nevjerojatna situacija dogodila se u 85. minuti kada je, nakon opasne situacije u nigerijskom šesnaestercu, sijevnuo kontranapad kojeg je Osimhen okrunio pogotkom iz blizine za 2-0.

VEZANI ČLANCI:

Sudac je potom pregledavao snimku onoga što se dogodilo u nigerijskom šesnaestercu, a dogodio se prekršaj Yusufa za jedanaesterac. Poništen je pogodak Osimhena za 2-0, a udarac s bijele točke za 1-1 je realizirao Mokoena u 90. minuti. U produžecima nije bilo golova, a u 115. minuti igrač JAR-e Kekana je zaradio crveni karton nakon prekršaja na rubu šesnaesterca. Novi jedanaesterac nije dosuđen već slobodan udarac nakon kojeg se rezultat nije promijenio. Snimku situacije možete pogledati OVDJE.

Nastavak drame uslijedio je kod izvođenja jedanaesteraca, a tragičari Južnoafričke Republike su bili Mokoena i Makgopa koji nisu realizirali jedanaesterac. Gol za prolaz Nigerije u finale dao je Iheanacho. Utakmica za treće mjesto na programu je u subotu od 21 sat, dok se u isto vrijeme, dan kasnije, igra finale.

VEZANI ČLANCI:

Domaćini su drugi finalist

Domaćin turnira Obala Bjelokosti je u polufinalu, s minimalnih 1-0, svladala DR Kongo. U nedjeljnom finalu Obala Bjelokosti će tražiti treći naslov prvaka Afrike, dosad je najbolja bila 1992. i 2015. godine. Uz to je ovogodišnji domaćin prvenstva dva puta igrao finale, 2006. i 2012. godine, kada je poražen.

Veliki domaći junak u polufinalu bio je Sebastien Haller, napadač dortmundske Borussije, koji je u 65. minuti postigao jedini pogodak na susretu. Iz voleja je Haller zahvatio loptu, a ona se od travnjaka odbila u lob kojeg vratar DR Konga nije mogao dohvatiti.

Obala Bjelokosti i DR Kongo su odigrali potpuno otvorenu utakmicu. Bilo je dosta prilika s obje strane, no domaćin je na kraju zasluženo prošao dalje jer je bio bolji od prve minute.

VIDEO Jezivo svjedočanstvo beogradskog navijača: 'U Zagrebu smo htjeli prebiti Dražena, imali smo plan'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije