Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rizik im se isplatio

Vida je Dinamu za samo godinu i pol donio 15 milijuna eura

'02.11.2012., stadion u Maksimiru, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 14. kolo, Dinamo Zagreb - NK Istra 1961. Domagoj Vida. Photo: Robert Anic/PIXSELL'
Robert Anic/PIXSELL
03.01.2013.
u 20:28

Stoperu Maritima Robergeu ugovor istječe ovog ljeta, ali je pitanje želi li u Hrvatsku

Ako je Adrian Calello najveći, pogotovo financijski promašaj u poslovanju Dinama, onda je Domagoj Vida svakako jedan od najboljih poslova plavih.

U Maksimiru su imali nos i dečka koji je u Leverkusenu igrao na kapaljku doveli su za milijun eura odštete. Bio je to riskantan potez, plavi rijetko plaćaju tako velike odštete. K tome, baš to ljeto Vida je sudjelovao u incidentu tijekom godišnjeg odmora u Slavoniji. No, rizik se isplatio, za godinu i pol, koliko je Vida proveo u Maksimiru, prometnuo se u stožernog igrača. Ako su plavi slavili Sammira i Kelavu nakon izbacivanja Malmöa i ulaska u Ligu prvaka, onda još više trebaju slaviti Vidu koji ih je uveo ove sezone u Ligu prvaka pogotkom Ludogorecu u 98. minuti maksimirskog uzvrata. I još im je donio silan novac od transfera.

Donio im 15 milijuna eura

Zanimljivo, iz Dinama su ove zime otišla dva igrača-režisera tog uspjeha, Alispahić koji je asistirao prešao je u Rijeku, a strijelac Vida u kijevski Dinamo.

Plavi su tom prodajom napunili blagajnu, iako su Vidu puno platili i imao je veliku plaću, na kraju su na njemu zaradili čista četiri milijuna eura. A još im je donio i Ligu prvaka u kojoj su uprihodili 11 milijuna eura. E, to je posao.

Vida je za Dinamo napravio u godinu i pol dana više nego neke zvijezde plavih koje su u klubu mnogo dulje. Jedino se Dinamu kod Vide nije sviđalo to što je volio izaći van, proveseliti se, što je s Kelavom stvarao atmosferu u svlačionici. No, jedini veći gaf mu je otvaranje piva u autobusu, kad ga je Čačić izbacio iz autobusa te je kažnjen sa 100.000 eura. Da, plave je malo žuljala i njegova visoka plaća. Imao je 500.000 eura godišnje, a Dinamo želi smanjiti svoj proračun dok još ima novca.

Plavi sad moraju naći nove stopere. Ostali su na Josipu Šimuniću (Puljić navodno ide u Lokomotivu). Mamići žele dati šansu mladima, Šimunoviću i Čalušiću, ali sigurno traže i iskusnijeg stopera.

Meta je Francuz Roberge

Zdravku Mamiću se ne žuri, želi kapitalca po pristojnoj cijeni i ne želi kupiti igrača samo radi kupovine. Ali, žuri se Kruni Jurčiću, novog stopera želi već sad na pripremama kako bi ga na proljeće uigravao za Europu.

Dinamo je gledao dva stopera portugalskog Maritima, Brazilca Joaa Guilhermea i Francuza Valentina Sebastiena Rogera Robergea, 25-godišnjaka kojem u lipnju istječe ugovor i on se čini kao najbliže rješenje. Bude li pristao doći u Hrvatsku... Koketiralo se i s Elvisom Kokalovićem iz Slavena Belupa. Sigurno je samo da će Dinamo jednog stopera dovesti.

Ključne riječi

Komentara 9

HO
horok
20:43 03.01.2013.

Vida je pravi borac...zato je brzo i otišao dalje. Kvaliteta se traži, a ne gluma...pređniđam da će Samir uskoro s Mlinarićem i Jozićem i Hadžijom igrati za veterane Dinama...

SE
sestrićna
21:32 03.01.2013.

donio je mamiću a ne dinamu--

MA
marko53
22:40 03.01.2013.

Sad će Linić kod Mamića po porez.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije