Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUKAS GRGIĆ

Veznjak Hajduka: Nikad ne bih igrao za Dinamo, a tek kad im vidim stadion... Tužno

Zagreb: Derbi Dinama i Hajduka na stadionu u Maksimiru
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
12.04.2023.
u 11:17

– Naš stadion jedan je od najljepših u Europi, a kad pomislim na Dinamov stadion... Svlačionice su im renovirane, ali kad izađete na travnjak, uopće nemate osjećaj da ste na nogometnom stadionu. To je tužno jer Dinamo uspješno igra na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Šteta.

Austrijski veznjak Hajduka Lukas Grgić (27) u intervjuu za austrijski Krone progovorio je o nogometu u Hrvatskoj. 

– Dolazak u Hajduk bio je prava odluka. U sportskom i životnom smislu. Od malih nogu sam navijač Hajduka i nisam mogao odbiti ponudu splitskog kluba. Bilo je već i drugih upita iz Hrvatske, to priznajem. Ali ne želim javno reći koji klubovi. Samo ću reći da za Dinamo nikad ne bih igrao – rekao je Grgić.

Osvrnuo se na razlike između austrijskog i hrvatskog nogometa.

– Stadioni... Puno su bolji u Austriji. Hrvatska jako zaostaje. Posebno po pitanju travnjaka. Naš stadion jedan je od najljepših u Europi, a kad pomislim na Dinamov stadion... Svlačionice su im renovirane, ali kad izađete na travnjak, uopće nemate osjećaj da ste na nogometnom stadionu. To je tužno jer Dinamo uspješno igra na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Šteta.

Oduševljen je Splitom.

– Pozvao bih vas na utakmicu pa da vidite što će se dogoditi na našem stadionu za 90 minuta. Od zvižduka do skandiranja, sve je tu. Fenomen smo... Ako suparnik ima dvije minute loptu u posjedu, cijeli stadion zviždi i dođe do određenog nemira, nervoza raste. Onda zabijemo gol i nastaje pjesma i slavlje. Ali ne samo ljudi na stadionu, cijeli grad, cijela regija samo živi za ovaj klub. Netko mi je jednom rekao: "Hajduk se ovdje jede za doručak, Hajduk se jede za ručak i za večeru."

Prokomentirao je i Marka Livaju, najboljeg igrača Hajduka.

– On je posebna legenda, čak i u našoj svlačionici. Fin i dobar dečko. U Splitu ima kultni status, nešto poput Maradone u Napulju. Livaja je ovdje najveći. Zašto je još u Hajduku? To je ljubav – rekao je Grgić.

Ključne riječi

Komentara 17

DU
Deleted user
12:43 12.04.2023.

Iako Hajdukovac moram Lukasu Grgiću reći da su rezultati važniji od lijepog stadiona i osbnog sam stava da igrač koji kaže da nikad ne bi igrao za neki hrvatski klub ne zaslužuje igrati ni u jednom hrvatskom klubu! I na kraju, ne brini Grgiću, Dinamu još neko vrijeme neće trebati igrač tvojih kvaliteta!

TP
tomo.peric.10
12:42 12.04.2023.

Ne brini, ni nećeš

BJ
bjmaro
13:25 12.04.2023.

E moj Grgić , Dinamo je za tebe nedostižan pa ipak pazi na izjave -ispadaš “seljačina “

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije