Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRATEŠKI PROMAŠAJ
Povratak na članak

Vezni red Hajduka se raspao, a mladi mega talent sjedi na klupi: 'On je dragulj poput Baturine'

Zašto mladi Ivan Ćubelić koji čini stup mlade reprezentacije, koji je ponikao u Hajduku i kojeg je The Guardian uvrstio među 60 najvećih svjetskih talenata - sjedi na klupi i to u trenucima gdje u veznom redu zadovoljava jedino Filip Krovinović? Taj 19-godišnji veznjak igra upravo onu poziciju koja je Hajduku nasušno potrebna i koja je razotkrila velike probleme u tranziciji i povezivanju igre. Primjera radi, splitsko dijete Martin Baturina sada oduševljava u Dinamu. Zašto Hajduk ne vjeruje svom veznjaku koji je po mnogima kompletniji igrač od svog vršnjaka s Maksimira? Zašto mu ne dopušta da eskplodira kao što je eksplodirao i Baturina? Poznato je da je Dalmacija najveći rasadnik nogometnih talenata, međutim poznato je i da je Hajduk desetljećima vodio katastrofalnu stratešku politiku kad su mlade nade u pitanju.

Komentari 24

BJ
bjmaro
09:42 15.08.2022.

Ćubelić još nije ozbiljnije ni igrao za 1. ekipu Hajduka ,a već postao veći talent od Baturine. Polako sa mladeži. Polako

VL
OL
olujasviholuja
10:07 15.08.2022.

Kad novinari proglašavaju mlade igraće mega telenti, novi Modrić, novi Mesi, večinom ti igrači " izgore" prije nego postanu Modrići ili Mesiji, sjede na klupi do 25 g,, a poslije i kupi neki klubi koji se bori za opstanak u drugoj ligi

VL
Avatar Idler
Idler
10:14 15.08.2022.

Pošaljite malog vu Dinamo...pa bu postal igrač 🤦‍♂️😊

VL
ZA
zagi101
09:16 15.08.2022.

čuj mega talent a sjedi im na klupi, budu oni zato doveli veterana džeku i još kojeg da se kompletiraju za veteransku ligu. koliki članak o gubitnicima

VL
TT
tik tak
09:58 15.08.2022.

Hajduk kupuje staru isluženu kljusad a mlade talente prodaje za siću...Za dvije godine a možda i prije hajduk će se boriti za ostanak u prvoj ligi...Kalinić i Levaja za godinu dana će biti stari veterani a mladost su prodali ili im sjedi na klupi bez iskustva..

VL
BL
blekpanther
11:07 15.08.2022.

E moj Jura, jesi li ti pročitao šta si napisao? Godinama Hajdukovo vodstvo vodi pogrešnu strategiju, kupljena hrpa igrača a gdje su sada?Grgića smatraš uspješnom kupovinom a čovjek jednostavno prosječan igrač, nigdje u 2 Bundesligi nebi bio standardan,pa Atanasov (naklonn za gol) ali ispod prosjeka Kačkalinić također nabrojati promašaje trebao bi mi tjedan dana a Jakobušić i Litvanci rade dobar posao? Neznam kako dođe do tog zaključka? A Uspjeh je osvojiti kup Hrvatske a ja laik mjesec dana prije pogodim tko će kod Rijeke biti isključen, toliko o uspjehu aktualnog vodstva Hajduka!

VL
Avatar antikomunist10
antikomunist10
11:17 15.08.2022.

Proces kmećanja je pokrenut. Ali nije to od jučer. Kad je Hajduk zadnji puta bio prvak rodila se moja unuka. Njoj je u svibnju bilo 17. Dugo vrijeme! Ali dugo, dugo nema nikakve posebne kvalitete, one stvarne, ne izvikane.

VL
TT
tik tak
10:00 15.08.2022.

Potjerajte ovog skočimiša dok nije kasno..

VL
JF
jfk
12:34 15.08.2022.

Hajdujk e dominirao lani u prve 3 utakmice s Dinamom ali ne radi svoje igre ili svoje kvalitete nego zbog uzasnog rada dva trenera koja su predhodila Cacicu. Stalno su mijenjali sustav igre eksperimentirali i izludili su momcad i iscrpili je. Odnos snaga u ovogodisnje dvije utakmice je stvarno stanje kvalitete izmedju Dinama i Hajduka.

VL
ZV
zvezdomor
10:07 15.08.2022.

Hajd... kaj... nikad čuo ..!

VL
ST
stefj
12:03 15.08.2022.

Ma je, veliki talent. Koliko je takvih Hajduk imao zadnjih desetljeća, da bi svi otišli negdje van za male novce i nestali... I sad, što odjednom toliki povici na trenera Hajduka, ne znam što je mogao puno bolje napraviti. Dinamo je imao i još ima velikih problema kada igra protiv bunkera i kada ga se napravi visoki pritisak na zadnju liniju. Tako je bila i postavljena igra Hajduka, što je u 1. poluvremenu funkcioniralo... Tada Hajduk nije mogao doći do lopte, no imao je 2 šanse, 2 polušanse i dao je gol. U drugom poluvremenu krenuo je igrati nešto otvorenije i popušio odmah 4 komada. A čak je i bio u jednom periodu igre bolji, nekih 15-tak minuta. Da je Livaja pogodio, bilo bi 2:2, Hajduk bi se opet zatvorio i pitanje kako bi utakmica završila... No, isto tako, pitanje da li bi bunker izdržao cijelu utakmicu. U superkupu je izdržao... Ako se realno pogleda, Dinamo ima igrački kadar 2 puta skuplji od ostatka lige zajedno, skoro 10 puta skuplji od Hajduka. Zato kritike na igru Dinama, naročito u domaćem prvenstvu, imaju veću težinu i trener snosi veću odgovornost...

VL
UN
unknown11
15:24 15.08.2022.

Ma je li moguce da je loša atmosfera u Hajduku? A majstori su atmosfere?

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
12:17 15.08.2022.

Trenerova kombinatorika čista nula.

VL
PR
progres
15:52 15.08.2022.

Vezni red Hajduka je jedan od lošijih u ligi jer naprosto ima igrače koji se neznaju kretati na terenu a uz to kondiciono i kreativno u vrlo lošem stanju. Izuzev Krovinovica svi ostali nisu dostojni da igraju u početnim pojavama. Grgic je ipak samo dobar novinski natpis koji je služio kao pojačanje Hajduku. Igrač je veoma spor, skriva se,ne pokriva prostor, gubi se poziciono I u većoj mjeri smeta zadnjoj liniji. Ostatak isto tako ili lošiji. Ako već ne daju šanse mladima onda se moraju okreni ti riziku i kupiti zaista dobre veznjake bez obzira koliko koštaju.

VL
JM
JMN
01:52 16.08.2022.

Ovo kao da je pisao Dinamovac. Piše da Dambrauskas još nije ispucao sve kredite, a čovjek osvojio više bodova od Dinama u istom periodu. I onda još mladom Ćubeliću koji još nije odigrao pravu službenu utakmicu laska da je veći talent od Baturine. Lukavo.

VL
VO
Volimrukomet
16:50 15.08.2022.

Postani plavi i rijesi problem

VL
KA
kajinx
11:42 15.08.2022.

Dobra analiza, Juraj Filipović, hvala!

VL
Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
09:50 15.08.2022.

Pola uprave Hajduka radi za Dinamo

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.