Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Vettel kratak na bivšoj pisti RAF-a

\'Red Bull Formula One driver Mark Webber of Australia adjusts his earplugs during the second practice session at the Chinese F1 Grand Prix at the Shanghai International Circuit April 15, 2011.   REUT
Reuters
09.07.2011.
u 16:45

Na bivšoj pisti aerodroma Kraljevskog ratnog zrakoplovstva, odakle su RAF-ovi avioni polijetali u bombardiranje Njemačke, Sebastian Vettel, apsolutni vladar formule 1, dakako Nijemac, ovaj put nije imao sreće.

Kiksao je na treninzima, a pole position mu je izbjegao za svega 32 stotinke na relativno suhoj stazi s nekoliko lokvi. Iz prvog reda u Silverstoneu krenut će Mark Webber, koji brani lanjsku pobjedu na Otoku.

Zanimljivo, FIA-a je u petak donijela novi pravilnik o tzv. blown difuzoru, koji je maksimalno reducirala te time dodatno zakomplicirala pravilnik za motore, no i s tim promjenama Red Bull je ostalima bio nedostižan.

– Ovo je velika glupost, nitko zapravo ne razumije što se događa, navijačima je to dosadno. Možda njih 0,1 posto razumije što se događa. Zar se ne bismo trebali utrkivati, a pravila neka budu što jednostavnija - negodovao je Webber.

Nakon što su vozači podigli glas, Svjetski automobilistički savez objavio je da je ipak spreman odustati od promjena, ali samo pristanu li sve momčadi na takav scenarij.

Vratimo se na stazu, iz drugog reda kreće Ferrarijev dvojac Fernando Alonso i Felipe Massa.

– Imao sam samo desetinku zaostatka za Red Bullom, ovo je ludnica! Bliže smo im nego ikad, dosad smo kasnili punu sekundu, a na utrci ćemo ih stisnuti do kraja – kazao je Alonso.

Michael Schumacher bio je tek 13. u kvalifikacijama, ali je ipak najavio da će ugovor odraditi do kraja.

– Mogu prestati voziti ako to poželim, no odradit ću trogodišnji ugovor. Nisam još na maksimumu, trebam smireno raditi kako bih se vratio na vrh – kazao je Schumacher.

Silverstone, kvalifikacije:
1. Mark Webber (Red Bull Renault) 1:30.399
2. Sebastian Vettel (Red Bull Renualt) 1:30.431
3. Fernando Alonso (Ferrari) 1:30.516
4. Felipe Massa (Ferrari) 1:31.124
5. Jenson Buttonn (McLaren-Mercedes) 1:31.898
6. Paul di Resta (Force India) 1:31.929
7. Pastor Maldonado (Williams) 1:31.933
8. Kamui Kobayashi (Sauber) 1:32.128
9. Nico Rosberg (Mercedes GP) 1:32.209
10. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 1:32.376

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije