Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Yeongam

Vettel donio Red Bullu i konstruktorski naslov

\'Red Bull Racing\'s German driver Sebastian Vettel celebrates in the parc ferme  at the Valencia Street Circuit on June 25, 2011 in Valencia after the qualifying session of the European Formula One G
AFP/Pixsell
16.10.2011.
u 11:45

Svjetski prvak Sebastian Vettel u Red Bullu pobjednik je VN Južne Koreje. Nijemac je bio najbrži na stazi Yeongam te je dovezao do desete pobjede ove sezone, odnosno 20 u karijeri čime se izjednačio Mikom Häkkinenom.

Svjetski prvak Sebastian Vettel u Red Bullu pobjednik je VN Južne Koreje. Nijemac je bio najbrži na stazi Yeongam te je dovezao do desete pobjede ove sezone, odnosno 20. u karijeri čime se izjednačio Mikom Häkkinenom.

Novim Vettelovim slavljem i trećim mjestom Marka Webbera, austrijski Red Bull i teoretski je obranio naslov momčadskih prvaka.

80 milijuna eura bonusa

- To je fenomenalno, brzi smo i zato smo na vrhu. Svjesni smo da nas i drugi žele uloviti, a iako rade odličan posao, nisu uspjeli - kazao je Cristian Horner iz Red Bulla.

Dodajmo kako će se Red Bullu ovaj naslov financijski itekako isplatiti, dobiti će od organizatora Svjetskog prvenstva bonus od otprilike 80 milijuna eura, što će ponovo uložiti u razvoj bolida te time i dogodine biti u prednosti pred konkurencijom.

Drugi je u Koreji bio Hamilton u McLarenu iako je startao s pole-positiona, kao prvi vozač koji nije pod Red Bullovom ingerencijom od Itnerlagosa prošle godine. Zapravo, vodio je u utrci svega pola kruga, kada ga je prestigao Vettel.

- Nemoguće je bilo Vettela stići, no ako ništa drugo, ovu utrku barem neću morati na razgovor sa sucima zbog sudara, jer ih nije bilo - kazao je Hamilton.

Vettel demonstrirao snagu

Plavokosi Nijemac toliko je dominirao u Koreji, da je u posljednjem krugu, iako je imao 14 sekundi prednosti pred konkurentima, pritisnuo papučicu do kraja i odvozio najbrži krug, te demonstrirao snagu, zabavo pulbiku...

- Prošli sam se vikend, slaveći naslov, malo i napio, bio sam mamuran, teško je već u petak bilo sjesti opet u bolid. no, uspio sam, a čini se da ćemo i večeras slaviti - kazao je Vettel kojem će za pobjedu sjesti od Red Bulla i bonus od pola milijuna eura.

Zanimljivo, čak petorica vozača završila su utrku unutar petnaest sekundi.

Button je do cilja stigao kao četvrti dok su Ferrarijevi vozači zamijenili mjesta. Nakon kvalifikacija Alonso se ponovo vratio ispred Masse, te je utrku završio peti dok je Brazilac bio šesti.

Utrku nije uspio završiti Mihael Schumacher, u kojeg se zaletio Rus Vitalij Petrov.

- Kriv sam, Schmi oprosti. Gledao sam gdje je Alonso, kako bih ga prestigao i onda pogodio Michaleov Mercedes - ispričao se Petrov.

Rezultati, VN Koreje:

 1.  Vettel  90:01.994
 2.  Hamilton + 12.019
 3.  Webber +  12.477
 4.  Button +  14.694
 5.  Alonso + 15.689
 6.  Massa  + 25.133
 7.  Alguersuari + 49.538
 8.  Rosberg +    54.053
 9.  Buemi +  1:02.762
10.  Di Resta +  1:08.602

Poredak konstruktora
:

1.  Red Bull-Renault 558
2.  McLaren-Mercedes 418
3.  Ferrari 310
4.  Mercedes 127

Poredak vozača:

1. Vettel 349 bodova,
2. Button 222,
3. Alonso 212,
4. Webber 209,
5. Hamilton 196,
6. Massa 98...

Komentara 1

KR
krilnik2
17:49 17.10.2011.

Srdjane, sreco kevina, nije samo Vettel; da Weber nije osvojio 15 bodova, momcadska titula bi jos bila nerijesena!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije