Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novigrad i umag

Veteranski teniski asovi na svjetskom prvenstvu u Istri

veterani
VL
05.09.2012.
u 12:00

Na 84 teniska terena svoje će snage odmjeriti 1435 sudionika i čak 188 reprezentacija u nekoliko dobnih kategorija

Umag i Novigrad od 10. do 23. rujna ove godine ugostit će najveći teniski turnir ikada održan u Hrvatskoj – Svjetsko momčadsko i pojedinačno prvenstvo u tenisu za Super seniore.

Ovo tenisko natjecanje za veterane okupilo je najveći broj sudionika uopće. Broj momčadi povećan je za 30, a broj individualnih igrača 42 posto u odnosu na dosad najposjećenije, prošlogodišnje prvenstvo održano u turskoj Antalyji.

Natjecanje se sastoji od dva dijela: od 10. do 15. rujna održat će se 2012 ITF Super-Senior World Team Championship (momčadsko) u Umagu i Novigradu, dok će se 32 ITF Super-Seniors World Individual Championship (pojedinačno) igrati u Umagu od 16. do 23. rujna. Tijekom ovog razdoblja na 84 teniska terena svoje će snage odmjeriti 1435 sudionika i čak 188 reprezentacija u nekoliko dobnih kategorija, uključujući 6 kategorija za muškarce: M60+M65+,M70+,M75+,M80+,M85+ te pet kategorija za žene: W60+,W65+,W70+,W75+ iW80+.

Na natjecanju se očekuju neka od najvećih imena svjetskog tenisa pa će tako na teniskim terenima Novigrada i Umaga zaigrati nekadašnji visoko plasirani svjetski tenisači, sudionici Grand Slam turnira, poput Marie Pinterove Naumove, Renate Tomanove. Heide Orth Schildkneich u ženskoj konkurenciji te Jorge Camino Borda, Petera Kolaczeka, Petera Pokornya i Lorne Maina.

Predsjednik Hrvatskog teniskog saveza veterana te direktor turnira Petar Mirić povodom najave turnira izjavio je: „Iznimno nam je drago što je Međunarodna teniska federacija (ITF) donijela odluku kojom HTSV-a, povjerava organizaciju tako velikog sportskog događaja, čime je ustvari odala priznanje HTSV-u kao organizatoru jednog od najvećih svjetskih seniorskih turnira ITF GMP CUP, Grad1, za dosadašnji rad u organizaciji i razvoju hrvatskog i svjetskog seniorskog tenisa. Vjerujem kako će svi sudionici ovog velikog natjecanja dati sve od sebe te pružiti najbolju moguću igru na teniskim terenima Umaga i Novigrada, kao i da će ljubitelji tenisa uživati u predstavama ovih iskusnih sportaša.“

Svečano otvaranje prvenstva održat će se u nedjelju, 9. rujna s početkom u 16 sati, kada će se na umaškom Centralnom terenu ATP Stadiona predstaviti i natjecatelji iz zemalja sudionica.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar banijac68
banijac68
19:36 06.09.2012.

nitko nije htijeo onda su dobri i hrvati da ugosčuje te starkele pa če pisatoi kako je ljepo kod nas da če doči opet testarkelj od 85 godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije