Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVINARSKA STRUKA

Veliko priznanje za Večernji list: Dasovićev i Miletićev 'Cico' proglašen je knjigom godine!

Zagreb: Dodjela nagrada Hrvatskog zbora sportskih novinara održana je u Hotelu Westin
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/12
04.03.2024.
u 13:50

- Apsolutno mi je drago za ovo priznanje, nisam ni sumnjao da će ova knjiga pobijediti, obzirom na ekipu koja je radila na njoj. Drago mi je što sam sudjelovao, bez obzira što sam bio skeptičan na početku. Ova knjiga postoji kao još jedan prikaz Cicinog djela i života, najveća predaja uvijek ide usmenim putem i iskustvom - rekao je Cicin sin i još jedna nogometna legenda, Niko Kranjčar.

Večernjakovi novinari, autori knjige 'Cico - Tak imam te rad' Tomislav Dasović i Mladen Miletić, dobitnici su Priznanja za publicistiku Hrvatskog zbora sportskih novinara za 2023. godinu!

- Nije šala uhvatiti se s karizmom Zlatka Kranjčara, jednog od nacionalnih sportskih miljenika, istinske legende Dinama, prvog kapetana Vatrenih pa izbornika čiji je rukopis bio podjednako originalan i uspješan. Knjiga Tomislava Dasovića i Mladena Miletića simboličan je dodatak Cicinom spomeniku. Dostojan potpis i pečat karijeri za uzor. Svojevrsna nagrada te utjeha obitelji s velikim nasljednikom Nikom, protagonistom čija je privrženost zagrebačkoj tradiciji i nepatvorenoj gospoštini zaštitni znak kojeg je tako ponosno nosio nezaboravni otac – stoji u obrazloženju HZSN-a.

GALERIJA Dasovićev i Miletićev 'Cico' proglašen knjigom godine 

Zagreb: Dodjela nagrada Hrvatskog zbora sportskih novinara održana je u Hotelu Westin
1/12

- U ime odsutnoga kolege, suatora knjige Mladena Miletića, te u svoje ime zahvaljujem HZSN-u na ovome iznimnome priznanju, koje naš mali tim ljudi koji je radio na ovoj knjizi čini zaista ponosnim. Zahvaljujem idejnom začetniku ove knjige, glavnome uredniku Večernjaka Draženu Klariću, uredniku knjige Žarku Ivkoviću, a posebno sam zahvalan obitelji Kranjčar, gospođi Elviri, te Niki i Lani, koji su – u teškome razdoblju za njih, nekoliko mjeseci nakon preranoga Cicinoga odlaska – pristali sudjelovati u izradi ove knjige. Mi u Večernjem listu iznimno smo zadovoljni kako je ova knjiga o jednome od najomiljenijih hrvatskih nogometaša i trenera primljena kod publike, a ovo Priznanje potvrda je da smo napravili dobar posao - kazao je Tomislav Dasović na ceremoniji u zagrebačkom Westinu, na kojoj je bio i Niko Kranjčar.

- Apsolutno mi je drago za ovo priznanje, nisam ni sumnjao da će ova knjiga pobijediti, obzirom na ekipu koja je radila na njoj. Drago mi je što sam sudjelovao, bez obzira što sam bio skeptičan na početku. Ova knjiga postoji kao još jedan prikaz Cicinog djela i života, najveća predaja uvijek ide usmenim putem i iskustvom. Ako se netko želi uvjeriti ili saznati sekvencu njegovog života, ova knjiga je idealno štivo. Priznanje i nagrada daju dodatnu satisfkaciju tome da je knjiga odrađena na odličan način - rekao je Niko, još jedna legenda hrvatske nogometne reprezentacije.

VEZANI ČLANCI:

Knjiga 'Cico – Tak imam te rad' manje je priča o proslavljenom nogometašu i treneru, a više o njemu kao suprugu, ocu, bratu, prijatelju, jednostavnom, omiljenom čovjeku iz naroda koji je vječito zračio dobrotom i životnom radošću. O Cici u knjizi od 333 stranice govore njegovi suigrači, prijatelji, reprezentativci i igrači koje je vodio, a osobitu toplinu nose duboko emotivan doživljaji oca iz pera Nike Kranjčara, te ispovijest Cicine supruge Elvire.

Ostali dobitnici nagrada i priznanja HZSN-a:

Novinar godine: Marko Šepat, Nova TV;

Za životno djelo: Đorđe Ivković, umirovljenik - freelancer;

Za internetsko novinarstvo: Tomo Ničota, Germanijak.hr;

Za radijsko novinarstvo: Saša Marić, Radio Nacional;

Za intervju: Lovorko Magdić, Hrvatski radio;

Za komentar: Dražen Antolić, Sportske novosti;

Za feljton: Predrag Jurišić, Sportske novosti;

Za lokalno novinarstvo: Branko Stipković, umirovljenik – freelancer;

Za medijsku službu: Biciklistička utrka Cro Race;

Nagrada Milka Babović: Odjel Sport HTV-a;

Zahvalnice: HOO, Jurica Gizdić.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije