Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEME ZA KRAJ

Veliki Rogerio Ceni odlučio objesiti rukavice o klin

Rogerio Ceni
DPA/Pixsell
07.12.2015.
u 16:46

Za Sao Paulo je odigrao 1256 utakmica i zabio je 131. put iz slobodnih udaraca ili s jedanaest metara.

Legendarni brazilski vratar Rogerio Ceni (42), najpoznatiji kao najbolji strijelac među golmanima, odlučio je nakon 23 godine aktivnog igranja nogometa otići u mirovinu.

Seniorsku karijeru je započeo u Sinopu, ali je kao 17-godišnjak prešao u Sao Paulo za koji je odigrao nevjerojatnih 1256 utakmica.  U nogometnu povijest se upisao kao najbolji strijelac među vratarima jer je suparničku mrežu zatresao 131. put iz slobodnih udaraca ili s jedanaest metara.

Samo u dvije godine, od 2005. do 2007., zabio je nevjerojatnih 47 golova u svim natjecanjima u kojima je sudjelovao Sao Paulo. Također je 2014. srušio rekord kojeg je držao Ryan Giggs u broju pobjeda ostvarenih s jednim klubom nakon što je branio u pobjedi Sao Paula od 3–0 nad Goiasom. Na utakmici igranoj 20. travnja 2014. u kojoj je Sao Paulo sa 3–0 pobijedio Botafogo, Ceniju su priznata tri Guinnesova rekorda: najviše golova koje je zabio vratar, broj utakmica odigranih za jedan klub i broj utakmica na kojima je bio kapetan.

Ceni je branio i za brazilsku reprezentaciju s kojom je 2002. osvojio naslov svjetskog prvaka, a 1997. Kup konfederacija.

Sa Sao Paulom je osvojio svjetsko klupsko prvenstvo 2005., Interkontinentalni kup 1993. i Copa Libertadores 1993. i 2005.

>> Vratar Rogerio Ceni zabio 100. gol u karijeri

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije