Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRILIKA DOMAĆIMA

Veliki problemi za PPD Zagreb: Zbog smanjenog budžeta nema stranaca

Zagreb: PPD Zagreb izgubio u susretu petog kola Lige prvaka od Celje Pivovarne Laško
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
30.10.2020.
u 10:48

– Budžet nam je smanjen 40 posto. Puno je to. Ali borimo se. Nismo više klub koji će nešto obećati igraču, a to neće ispuniti. Kod nas se sada točno zna koliko tko može dobiti i svaki igrač je upoznat s time – priča Božidar Jović

Rukometaši PPD-a Zagreb u kratkom vremenu zahvalili su se nekim strancima u klubu. Tako je na kraju prošle sezone otišao Slovenac Gašper Hrastnik, pred sam početak Lige prvaka otišao je i drugi Slovenac, Žiga Mlakar, a nakon pet odigranih utakmica u elitnoj skupini Lige prvaka sporazumno su se razišli s Crnogorcem Milošem Božovićem. Tako su zasad u klubu od stranaca ostali Srbi Todor Jandrić i Nemanja Obradović, Crnogorac Radivoje Ristanović, Slovenci Aleks Vlah i Darko Stojnić te Senjamin Burić iz Bosne i Hercegovine.

– Prateći situaciju s koronavirusom, pitanje je hoće li se ozbiljan rukomet igrati sve do proljeća. Sve se više utakmica u Europi odgađa, regionalna SEHA Gazprom liga neće početi tako skoro, a domaću ligu ne igramo. S obzirom na to da ćemo do proljeća odigrati još samo možda jednu utakmicu u skupini Lige prvaka, protiv Motora u Zagrebu, pa je pitanje trebaju li nam skupi stranci u klubu. Odlučili smo dati priliku našim, domaćim, mladim igračima. Odlaskom Mlakara otvorila se minutaža za mladog Klaricu, a odlaskom Božovića veću minutažu sigurno će imati Srna – rekao je Božidar Jović, glavni menadžer kluba.

Kad smo već kod susreta s Motorom... Gdje će se igrati jer je Arena postala COVID bolnica?

– Jedina je opcija dvorana Sutinska vrela. To je dvorana koja zadovoljava sve uvjete Europskog rukometnog saveza, a i bolja je dvorana od nekoliko u trenutačnim elitnim skupinama Lige prvaka. Primjerice, bolja je do dvorane Pick Szegeda. No, pitanje je hoće li se igrati jer do 18. studenoga situacija s pandemijom može biti još samo gora, nikako bolja. Kada malo bolje pogledate, većina zemalja je u lockdownu, Njemačka, Francuska. Mogla bi se to uskoro dogoditi i kod nas. Što ako uvedu kod nas policijski sat? Kako ćemo trenirati? Ima tu još puno neodgovorenih pitanja – ističe Jović.

Vjerojatno su i sponzori malo stisnuli “pipu”?

– Budžet nam je smanjen 40 posto. Puno je to. Ali borimo se. Nismo više klub koji će nešto obećati igraču, a to neće ispuniti. Kod nas se sada točno zna koliko tko može dobiti i svaki igrač je upoznat s time – priča Jović.

U klubu je trenutačno velik broj mladih igrača – Srna (22), Grahovac (21), Jandrić (22), Mandić (23), Vlah (23) , Vistorop (22), Stojnić (23), Klarica (19)... Bilo bi sjajno kada bi ta ekipa ostala na okupu barem četiri sezone.

– To i jest nekakva ideja. Možda im se priključi ovih dana i još jedan dvadesetogodišnjak. Riječ je o juniorskom reprezentativcu Anti Ivankoviću koji trenutačno igra za Dubravu – rekao je Jović.

Za većinu igrača PPD-a Zagreb sada slijedi samo vrijeme treniranja. Neki će se sljedeći tjedan priključiti reprezentaciji – Božić-Pavletić, Mandić, Šipić i Hrstić, a ostali će nastaviti s treninzima.

– Daj Bože da sam u krivu i da će se rukometne aktivnosti nastaviti do kraja prosinca – zaključio je Božidar Jović.

Ključne riječi

Komentara 1

SL
shooshko.luka
14:52 30.10.2020.

Najbolji rezultati su i bili kad nije bilo stranaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije