Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK HOS-a

Veliki izazovi su pred odbojkašima: 'Želja mi je vidjeti našu odbojku na Olimpijskim igrama'

Zagreb:  Konferencija za medije Hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
27.01.2024.
u 18:08

Što se tiče seniorske odbojke, od muških možemo očekivati plasman na završni turnir FIVB Challenger i iz toga tražiti plasman u Svjetsku ligu, što bi bio izvanredan pothvat muške ekipe. – rekao je Frane Žanić

Hrvatski odbojkaški savez na 22. sjednici Skupštine HOS-a izglasao je novi mandat dosadašnjem predsjedniku Frani Žaniću. Za članove Upravnog odbora, uz Franu Žanića kao predsjednika, izglasani su; Petar Sprčić kao zamjenik, Josip Škorić kao prvi dopredsjednik, Vlado Bagarić kao drugi dopredsjednik i Zenka Urlić kao treća dopredsjednica. Uz njih u Upravnom su odboru i Arduino Popović, Željko Jurčević, Dragutin Novak, Vladimir Brnečić, Vedran Juravić, Duško Živković, Dragutin Novak, Kristina Krpina, Mladen Pleše, Ksenija Vržina te Sandra Baturina. Ovog ljeta nas kod seniora i seniorki očekuje Zlatna europska liga, Hrvatska je domaćin Final 4 Zlatne europske lige te Challenger cupa ako ga izborimo. Tu su i kadetsko Europsko prvenstvo za žene, juniorski EP za muške te kvalifikacije za Europsko prvenstvo za seniorke i seniore.

– Prije svega, zahvalio bih skupštinarima na ukazanom povjerenju i cijelom timu koji je iza mene ovih godinu dana. Mislim da nije bilo lako. Zajedno smo uspjeli prebroditi gubitak Ante Bakovića, koji je napravio jako puno. Prošla godina bila je jako brza i dinamična, ali i uspješna i mislim da je to dobar put za ovu godinu te sve nadolazeće u mom mandatu. Mislim da je najbitnije da ulažemo u mlađe dobne kategorije i njih postavimo na mapu svjetske i europske odbojke te od njih crpimo snagu i energiju za seniorsku kategoriju – rekao je Frane Žanić i dodao:

GALERIJA Hrvatska svladala Njemačku! (30-24) Nevjerojatni Kuzmanović napravio čudo u Kolnu

Zagreb:  Konferencija za medije Hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije
1/11

– Što se tiče seniorske odbojke, od muških možemo očekivati plasman na završni turnir FIVB Challenger i iz toga tražiti plasman u Svjetsku ligu, što bi bio izvanredan pothvat muške ekipe. U ženskoj kategoriji moramo ovo ljeto iskoristiti za stabilizaciju i priključivanje mlađih igračica ekipi kako bi tijekom dvije godine opet mogli biti konkurentni na prvenstvima. Imamo jako lijepu priliku napraviti nešto veliko i vratiti hrvatsku odbojku tamo gdje je i bila prije. Ovim putem zahvalio bih Vladi Republike Hrvatske i Ministarstvu turizma i sporta te Hrvatskom olimpijskom odboru, koji su stvarni i istinski partneri i prijatelji hrvatskog sporta – rekao je Žanić.

VEZANI ČALNCI:

Mogli bismo krajem kolovoza imati Hrvata na čelu Europskog odbojkaškog saveza?

– Da, kandidat za novog predsjednika je Roko Sikirić. Mislim da ima jako dobre izglede. Imamo potporu svih balkanskih zemalja, ali i Španjolske i Portugala. Osobno, želja mi je da tijekom mog mandata još jednom vidimo jednu našu reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 2028. godine. Za sada smo jedini put na Igrama bili u Sydneyu 2000. godine, kada su odbojkašice osvojile sedmo mjesto.

Nakon puno vremena dobili smo domaćeg izbornika?

– Igor Arbutina postao je izbornik odbojkašica. Htjeli smo ga i prije, a tek sad smo to realizirali. Mislim da je to odličan izbor.

Financije?

– Jako dobro stojimo, ali nećemo biti rastrošni. Moramo pametno ulagati – zaključio je Frane Žanić, novi predsjednik HOS-a.

VIDEO Otkriveni su detalji senzacionalnog transfera na Poljud. Evo koliko će Hajduk platiti za Josipa Brekala

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije