Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVLJEN RUKAVINA

Velika reorganizacija: U klubu više nema mjesta za političare i njihove prijatelje

NK Osijek
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
27.02.2014.
u 12:23

- Novci su osigurani! Nogometaši će u idućih nekoliko dana primiti četiri zaostale plaće - rekao je gradonačelnik Ivica Vrkić i najavio veliku reorganizaciju u Osijeku.

Novi vjetrovi u Gradskom vrtu. Većinski vlasnik, Grad Osijek, odlučno je krenuo u reorganizaciju na svim razinama nakon što je pokrenuta predstečajna nagodba, posljednja slamka spasa za bijelo-plave.

Tomislav Rukavina novi je trener, njegov prethodnik i bivši suigrač Ivica Kulešević imenovan je sportskim direktorom, dosadašnji potpredsjednik NO Slobodan Tolj stao je na čelno kluba. Mjesta u klubu više nije bilo tek za dosadašnjeg predsjednika Zdravka Josića.

- Od danas grad preuzima odgovornost za klub. Ne možemo si dopustiti da ovaj klub, koji je brend i ima itekakvu vrijednost, propadne - najavio je gradonačelnik Ivica Vrkić veliku reorganizaciju u Wilsonovoj, a potom iz džepa sakoa izvukao uplatnice:

- Novci su osigurani! Nogometaši će u idućih nekoliko dana primiti četiri zaostale plaće.

Osijek je na još jednom novom početku.

- U klubu prvi puta nakon 20 godina više nema mjesta za političare i njihove prijatelje. Klub je napokon oslobođen politike - zaključio je Vrkić.

Promjene su dio kratkoročnog plana, onaj dugoročni je pronalazak strateškog partnera koji će preuzeti upravljanje bijelo-plavima. A zainteresiranih za takvo što, otkrio je gradonačelnik Osijeka, ne manjka.

- Imamo nekoliko ponuda, postoji interes i izvana i od domaćih ljudi, ali tek kada se klub očisti, stabilizira, kada se nakon predstečajnog postupka vidi koliki će ostati dugovi, moći ćemo konkretno razgovarati.

Pred Rukavinom je imperativ prvoligaškog opstanka jer, kako su mu poručili članovi uprave, "grad bez nogometnog prvoligaša i nije grad".

- Imam neograničeno povjerenje u sebe, svoj rad i znanje. Situacija je ozbiljna, ali nimalo ne dvojim da ćemo opstati, ova momčad ima kvalitetu da se bori za Europu - predstavio se Rukavina koji se nogometu učio upravo u Gradskom vrtu, a kojemu je posao u Osijeku prvi samostalni u trenerskoj karijeri. U tri je navrata bio pomoćnik Krune Jurčića na klupi Dinama. Pomoćnike još nije izabrao.

Foto: Davor Javorović/Dubravka Petrić/Pixsell

S iznenadno smijenjenim Ivicom Kuleševićem veže ga veliko prijateljstvo, uostalom i bivši su suigrači.

- Da je momčad preuzeo bilo tko drugi, a ne Tomo, ja vjerojatno više ne bi bio u klubu. A još jesenas, kada sam imenovan trenerom, nazvao me i poručio kako mi ne bi želio biti u koži - nasmijao se Kulešević.

I tu vijestima iz Gradskog vrta nije kraj. Od nogometne karijere oprostio se dugogodišnji kapetan bijelo-plavih Ivo Smoje koji će ostati raditi u klubu kao tehnički tajnik.

>> U Gradskom vrtu pljušte otkazi, stiže T. Rukavina

Komentara 2

ZE
zeko2
20:43 27.02.2014.

Tolj je idealan za precjednika gdje god je bio sve je unistio.kocka cjelu noc i pije ovo nije normalno covjek je sve unistio croacija silos uljara pivara strasno.tu se vidi da vrkic nista ne odlucuje pijun

ZE
zeko2
20:46 27.02.2014.

Tehnicki tajnik kalvo je to radno mjeso ode jedna placa u nebo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije