Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEFINITIVNA POTVRDA

Velika pobjeda Hrvatske! Austrijancima smo 'oteli' jednog od najvećih nogometnih talenata

Oliver Lukić
Foto: privatni album
1/7
12.02.2024.
u 12:55

Hrvatski nogometni savez ipak je na kraju odlično reagirao, a sigurno je da Austrijancima neće biti svejedno jer je Lukić do sada prošao sve njihove omladinske selekcije.

Mlada hrvatska U-19 reprezentacija okupila se pred nastup na međunarodnom prijateljskom turniru u Umagu i Poreču. Ova je vijest značajna jer se na popisu nalazi ime Olivera Lukića. Sedamnaestogodišnji talent RB Salzburga, igrat će za Hrvatsku. Epilog je to sage koja je trajala zadnjih nekoliko godina. Podsjetimo, za Lukića se već ranije zanimao Dinamo, no hrvatski prvak nije ga uspio dovesti.

Lukić je već godinama jedan do glavnih projekata austrijskog kluba ali i njihove reprezentacije. Od ovog potonjeg neće biti ništa jer je Oliver odabrao Hrvatsku, što mu je bila velika želja i o čemu je stalno pričao. Sve je na kraju završilo dobro za nas, budući da je Lukić jedan od najtalentiranijih igrača u Europi u svom uzrastu, a trenutačno igra u Lieferingu.

VEZANI ČLANCI:

Hrvatski nogometni savez ipak je na kraju odlično reagirao, a sigurno je da Austrijancima neće biti svejedno jer je Lukić do sada prošao sve njihove omladinske selekcije.

Na popisu izbornika Siniše Oreščanina za ovu su se akciju našli sljedeći igraći: Rocco Žiković (RB Salzburg), Borna Panić (Rudar Velenje), Oliver Lukić (Liefering), Dorian Klarin (Dinamo), Jan Hlapčić (Osijek), Luka Hodak (Hajduk), Filip Krušelj (Slaven Belupo), Ivan Cvetko (Dinamo), Viktor Damjanić (Lokomotiva), Borna Graonić (Dugopolje), Domagoj Begonja (Hajduk), Marin Krešić (Mladost Ždralovi), Luka Vrbančić (Dinamo), Vilim Gec (Dinamo), Toni Majić (Dinamo), Filip Živković (Osijek), Anton Matković (Osijek), Luka Juričić (Puskas AFC), Krešimir Vrbanac (Osijek), Noel Jakac (Rijeka), Noa Skoko (Hajduk), Eugen Ciban (Rudeš) i Vito Težak (Varaždin).

Hrvatska će u okviru turnira odigrati utakmice protiv Saudijske Arabije (Poreč, 13. veljače, 15:00) i Grčke (Umag, 16. veljače, 12:30), a na turniru sudjeluju i reprezentacije Turske, Latvije i Škotske. Lukić će tako debitirati protiv Saudijske Arabije.

 

Komentara 1

Avatar HR-Nevini-Vitez
HR-Nevini-Vitez
13:56 12.02.2024.

Imamo novu stranu prodanu dušu u repki jer posle rođenih Australaca, Brazil janaca, Bosanaca, Njemaca I Švicaraca sada uz Boga I domoljublje ulazi Austrijanac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije