Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
World Series

Velika drama u finalu: Cubsi izborili sedmu, odlučujuću utakmicu

Chicago Cubs
Reuters/PIXSELL
02.11.2016.
u 08:34

Odlučujuća sedma igrat će se Clevelandu u četvrtak u jedan sat iza ponoći po hrvatskom vremenu. Koja momčad pobijedi osigurat će svom klubu treći naslov u povijesti.

Chicago Cubsi poravnali su na 3-3 u pobjedama protiv Cleveland Indiansa u finalu doigravanja američke profesionalne baseball lige (MLB) svladavši ih sa 9-3 na njihovu terenu u šestoj utakmici ovogodišnjeg "World Seriesa" pa će tako o novom prvaku odlučivati sedma utakmica koja je na programu u noći sa srijede na četvrtak.

Moćni napad Cubsa odlično je otvorio utakmicu pa su gosti već nakon prve izmjene imali vodstvo od 3-0. Startni bacač domaćih Josh Tomlin dobro je otvorio utakmicu izbacivši prva dva udarača, dok je treći Kris Bryant vrlo brzo sakupio dva promašaja. No, u toj situaciji Bryant je udario "home run" za 1-0, a potom su se svojim udarcima nadovezali Anthony Rizzo i Ben Zobrist da bi domaće navijače u očaj doveo nesporazum njihovih igrača u obrani. Tyler Naquin i Lonnie Chisenhall nisu se uspjeli dogovoriti tko će od njih pokupiti lopticu koju je udario Addison Russell, pa je ona pala na tlo, a Rizzo i Zobrist su postigli poene za 3-0.

Isti igrači bili su zaslužni i za odlazak Cubsa na 7-0 u trećoj izmjeni. Schwarber, Rizzo i Zobrist su "singleovima" popunili baze nakon čega je menadžer Indiansa Terry Francona iz igre izvukao Tomlina i ubacio Dana Otera. No, to se pokazalo pogrešnom odlukom jer je prvi udarač koji se suočio s Oterom bio Russell koji je opalio "grand slam" za 7-0. Bio je to prvi "grand slam" u nekoj utakmici "World Seriesa" nakon 11 godina.

Domaći su zaprijetili u četvrtoj izmjeni kada je Jason Kipnis udario "double" na koji se nadovezao Mike Napoli sa "singleom" za smanjenje na 7-1. Potom su domaći napunili baze, ali na udaranje je stigao tragičar utakmice Naquin koji nije uspio iskoristiti dobru situaciju za povratak svoje momčadi u utakmicu. Kipnis je solo "home runom" u petoj izmjeni smanjio na 7-2, ali domaći se nisu uspjeli i više približiti preokretu.

U devetoj izmjeni Bryant je upisao svoj četvrti udarac u utakmici nakon kojega je Rizzo "home runom" za dva poena povisio na 9-2. U drugoj polovici posljednje izmjene domaći su uspjeli tek smanjiti na konačnih 9-3.

Odlučujuća sedma igrat će se Clevelandu u četvrtak u jedan sat iza ponoći po hrvatskom vremenu. Koja momčad pobijedi osigurat će svom klubu treći naslov u povijesti.

Cleveland je posljednji put prvak bio 1948. godine, a Chicago naslov čeka od 1908.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije