Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEDNI dvije MILIJARDE EURA

Velika četvorka predvodi utrku za naslov LP

Messi
Pixsell
15.02.2010.
u 10:09

Barcelonin strateg Guardiola, koji je prošle sezone osvojio sve trofeje, najslabije plaćen među divovima - plaća mu je tek 5,5 milijuna eura.

Ako je vjerovati kladionicama, u finalu Lige prvaka 22. svibnja na velebnom madridskom stadionu Santiago Bernabeo pred 80 tisuća gledatelja igrat će dvije najskuplje svjetske momčadi - Real i Barcelona. Bio bi to za Galacticos 2, kako tepaju Realu, poseban privilegij jer bi igrao na svom stadionu.

Barca najuigranija

No kada je nogometna Liga prvaka u pitanju, pogoditi ime pobjednika u veljači ipak je previše smio hazard. Kandidata je zasad 16, no ako bi se vagala trenutačna forma i mogućnosti igrača, rekli bismo da je pet pravih i ozbiljnih kandidata. Uz dva španjolska diva Real i Barcu, tu su dva 'Engleza' Manchester United i Chelsea, te milanski Inter. Mourinho je uvijek opasan, a u osmini finala već se sudara sa svojim bivšim klubom Chelseajem. No ovo je priča o trenutačnoj "velikoj četvorki" europskog nogometa, španjolsko-engleskom koktelu.

Prema tržišnim vrijednostima nogometaša Barcelona je sada najskuplja nogometna momčad svijeta (514.000 milijuna), što je proporcionalno nogometnoj klasi i najboljem igraču Lionelu Messiju (85.000 milijuna eura). A Barcelonina djeca Xavi (65) i Iniesta (55) glavni su aduti Pepea Guardiole, koji gledajući "veliku četvorku" ima najmanju trenersku plaću (4,5 mil. eura). Europski prvak je i nominalno broj 1 kada se procjenjuju izgledi jer već nekoliko godina ima savršen kostur momčadi, koji se samo nadograđuje (Dani Alves) i osvježava (Ibrahimović umjesto Et'oa).

Real vrijedi 50-ak milijuna eura manje, no drži jedan rekord. Nikada nitko nije izdvojio toliko novca za jednog igrača kao što je učinio kraljevski klub. Fantastičnih 94 milijuna eura trebalo je izdvojiti za odštetu Manchester Unitedu kako bi Cristiano Ronaldo završio na Bernabeu. A ima i najveće godišnje primanje od 13 milijuna eura... No, još uvijek Ronaldo ne daje Realu onoliko koliko je u njega uloženo. Navedena dva španjolska diva vode veliku bitku u domaćem prvenstvu, no svakako će žudjeti i za euronaslovom.

Drogba podcijenjen

Iako je Arsenal uvijek neugodan, na Otoku će na kraju o prvaku odlučivati Manchester United i Chelsea. A glavne uloge imaju Wayne Rooney, koji je procijenjen na 53 milijuna eura, te Didier Drogba (38). O njihovoj inspiraciji ovisi gotovo sve. Zanimljivo je spomenuti da Cristiano Ronaldo vrijedi gotovo koliko i Rooney i Drogba. Nema nikakve dvojbe da je vrijednost Drogbe podcijenjea jer je riječ o trenutačno možda i najopasnijem svjetskom napadaču, koji daje štih Chelseajevoj igri.

Dvije milijarde eura skriveno je u "velikoj četvorki". Iako je Inter neugodan, bilo bi iznenađenje da se europski kralj na kraju ne izvuče iz ovog pokera.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije