Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE NA STO POSTO

Velik udarac za turnir: Šesti tenisač svijeta otkazao nastup u Umagu zbog bolesti

Tournoi de tennis de Wimbledon à Londres
Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic
1/4
21.07.2023.
u 12:43

Runeovim odustajanjem najbolje rangirani tenisač na Croatia Openu bit će odlični 21-godišnji Čeh Jiri Lehečka, koji je bio četvrtfinalist ovogodišnjeg Australian Opena i trenutačno je 33. na pojedinačnoj ATP ljestvici

Šesti tenisač svijeta, 20-godišnji Danac Holger Rune, u petak je zbog zdravstvenih poteškoća otkazao nastup na 33. izdanju Plava Laguna Croatia Opena u Umagu, na kojem je trebao biti prvi nositelj i najveći favorit za naslov

Rune je u srijedu i četvrtak odigrao dva pojedinačna meča i dva meča mješovitih parova na Hopman Cupu u Nici, obnovljenom natjecanju mješovitih reprezentacija, a uvjerljivi porazi od 160. tenisača svijeta, Švicarca Leandra Riedija (6-4, 6-3) i francuskog veterana Richarda Gasqueta (6-2, 6-3), dali su naslutiti da danski tenisač nije u optimalnom stanju.

Danski dnevnik EkstraBladet objavio je informaciju da je Rune prije nastupa na Hopman Cupu četiri dana proveo bolestan u krevetu, s povišenom temperaturom. U tekstu se navodi da je danski tenisač imao i bolove u gornjem dijelu leđa te zglobu zapešća, zbog čega mu je njegova majka Aneke savjetovala da otkaže nastupe na Hopman Cupu i u Umagu.

Na kraju je Danac ipak nastupio na ekshibiciji u Nici, a potom odlučio preskočiti ovogodišnje izdanje umaškog ATP turnira, za koji će kvalifikacije započeti u subotu, a prvi mečevi glavnog ždrijeba bit će odigrani u ponedjeljak.

Holger Rune Photo: Antoine Couvercelle / Panoramic / Bestimage/BESTIMAGE
Foto: Antoine Couvercelle / Panoramic

Runeu je ovo trebao biti treći nastup u Stella Marisu, gdje je 2021. nastupio s pozivnicom za glavni turnir te kao 207. na pojedinačnoj ATP ljestvici u prvom kolu izgubio u tri seta od Moldavca Radua Albota (1-6, 6-3, 6-2). Prošle godine je došao u Umag kao 27. tenisač svijeta i ponovno bio poražen u prvom nastupu, a svladao ga je Španjolac Bernabe Zapata Miralles (3-6, 6-3, 6-2).

Ovogodišnji Runeovi rezultati su ukazivali na to da bi njegovom nizu poraza u Umagu trebao doći kraj. Danac je, naime, obranio naslov u na turniru u Muenchenu, bio finalist na turnirima Masters 1000 serije u Monte Carlu i Rimu, a na Grand Slam turnirima mu je najlošiji rezultat bila osmina finala na Australian Openu. U Roland Garrosu ga je u četvrtfinalu zaustavio Casper Ruud, a u Wimbledonu ga je u istoj fazi natjecanja zaustavio kasniji pobjednik i najbolji tenisač svijeta Carlos Alcaraz.

Runeovim odustajanjem najbolje rangirani tenisač na Croatia Openu bit će odlični 21-godišnji Čeh Jiri Lehečka, koji je bio četvrtfinalist ovogodišnjeg Australian Opena i trenutačno je 33. na pojedinačnoj ATP ljestvici. Među četvoricom nositelja koji će biti slobodni u prvom kolu još bi trebali biti Talijan Lorenzo Sonego (ATP - 42.), Austrijanac Sebastian Ofner (58.) i Španjolac Roberto Carballes Baena (60.).

Svakako veliku pozornost ljubitelja tenisa ove će godine pobuditi nastupi trojice Grand Slam pobjednika i osvajača naslova Umagu, ponajboljeg hrvatskog tenisača svih vremena Marina Čilića, Švicarca Stana Wawrinke i Austrijanca Dominica Thiema.

Ždrijeb za glavni turnir bit će održan u subotu podno umaškog ATP stadiona, uz nazočnost Gorana Ivaniševića i Marina Čilića. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije