Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB INDOORS Uz wild card svladao 65. igrača svijeta

Veić pobijedio Canasa!

02.02.2009.
u 15:12

Najsretniji sam čovjek na svijetu. Ostvario mi se san - oduševljen je jučer bio Antonio Veić nakon prve pobjede na ATP Touru.

Imao je razloga za slavlje, u prvom susretu PBZ Zagreb Indoorsa Lošinjanin je svladao Argentinca Guillerma Canasa - 4:6, 6:4, 6:2. Nije Canas bio raspoložen, tražio je u prvom setu i masažu ramena, no to ne umanjuje uspjeh 20-godišnjeg Hrvata.

- Cilj mi je bio samo da se ne osramotim i da me ne zgazi sa 6:1, 6:1. Iskoristio sam šansu na najbolji mogući način. Nisam se prepao kao lani u prvom kolu u Umagu (poražen od Francuza Montcourta), no nije bilo ni puno gledatelja (tek stotinjak nap. a.), što mi je prilično pomoglo. Za sljedeći meč bilo bi najbolje da dvorana bude zaključana - našalio se Antonio, kojeg već godinu i pol trenira izbornik Goran Prpić, koji je s najboljim tenisačicama u Estoniji.

- Raditi s Prpom je odlično, s njim sam zapravo počeo igrati tenis. Nije mu lako sa mnom, ponekad sam divljak, no pomogao mi je da smirim temperament - priznaje Antonio, koji sljedeći susret igra s pobjednikom meča Melzer - Koroljev.

- Kad sam vidio da igram s Canasom, nisam se usudio ni pogledati dalji ždrijeb - priznao je Veić.

U kvalifikacijskom turniru Ivan Dodig (425. na svijetu) svladao je Austrijanca Martina Fishera sa 6:1, 7:5, čime su Hrvati dobili i osmog igrača u glavnom turniru.

PBZ Zagreb Indoors, 1. kolo: Veić - Canas 4:6, 6:4, 6:2

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije