Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale doigravanja

Večeras ćemo dobiti posljednja tri putnika na Europsko prvenstvo u Njemačkoj

Zenica: BiH protiv Ukrajine u polufinalnoj utakmici play offa za plasman na EURO 2024.
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/5
26.03.2024.
u 07:00

Za Euro se bore: Poljska – Wales (20.45 sati), Ukrajina – Island (20.45 sati) te Gruzija – Grčka (18 sati)

Europsko nogometno prvenstvo počinje 14. lipnja, a nedostaju još tri reprezentacije. No, ta neizvjesnost neće još dugo trajati jer ćemo večeras saznati preostale putnike za Njemačku.

Dodatne kvalifikacije koje su se igrale ovog ožujka svele su se na šest reprezentacija koje se bore za svoju kartu za europsku smotru. Najboljima će se na turniru tako pridružiti bolji iz ogleda Poljska – Wales (20.45 sati), Ukrajina – Island (20.45 sati) te Gruzija – Grčka (18 sati).

Na Euru u Njemačkoj bit će 24 reprezentacije podijeljene u šest skupina. Ukupni pobjednik iz susreta Poljske i Walesa tako će ići u skupinu D u kojoj se nalaze Nizozemska, Francuska i Austrija. Skupina je teška, ipak je u njoj svjetski prvak iz 2018. Mnogi vide Poljsku u ovoj skupini i daju joj prednost nad Walesom. Reprezentacija je to koja je sudjelovala na četiri posljednja uzastopna EP-a, a ima i Roberta Lewandowskog koji je drugi strijelac Eura svih vremena, uključujući kvalifikacije. Lewandowski je trenutačno na 27 pogodaka, koliko imaju i Harry Kane (Engleska) i Romelu Lukaku (Belgija), prvi je strijelac Cristiano Ronaldo (Portugal) s 55 pogodaka.

Što se tiče ostalih putnika na Euro, bolji iz susreta Grčke i Gruzije popunit će skupinu F u kojoj se nalaze Portugal, Turska i Češka. U finalnom susretu doigravanja, u kojemu će Ukrajina biti domaćin Islandu na neutralnom terenu u Budimpešti, saznat ćemo još jednog člana turnira, a pobjednik će ići u skupinu E, u kojoj su Belgija, Slovačka i Rumunjska.

Kada dobijemo posljednje tri reprezentacije, bit će kompletirane skupine Eura 2024., a onda se samo čeka 14. lipnja i otvaranje turnira, kad će Njemačka i Škotska odigrati prvi susret. Podsjetimo, Hrvatska je u skupini B sa Španjolskom, Italijom i Albanijom. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije