Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik cedevite

Veber: Zula je mogao kazniti Drapera, a ja ga nisam htio prodati

'01.04.2011., Zagreb -  Mladen Veber, predsjednik KK Cedevita Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
12.06.2012.
u 11:28

Mladenu Veberu često prigovaraju da vodi klub kojem je predsjednik (Cedevita) kao i tvrtku (Atlantic Grupa) u kojoj je drugi čovjek. No, on u tome ne vidi ništa loše.

– To je činjenica i ja se toga ne sramim. I tvrtke i klubovi, dobrim dijelom, zasnivaju se na međuljudskim odnosima jer bez timskog rada ni jedan projekt neće uspjeti. Nije to bauk, treba se poštivati hijerarhija, neka su načela jednaka i za poslovne i za sportske projekte.

Predsjednici su ti koji često imaju tu neugodnu dužnost da trenerima priopće da će dalje svako svojim putem. Kako je Veber objasnio Draženu Anzuloviću da unatoč nekim dobrim rezultatima neće nastaviti suradnju?

– Nije tu u pitanje zbrajanje koliko smo ciljeva ostvarili, a koliko nismo nego procjena da trebamo nešto mijenjati. Unazad dva-tri mjeseca momčad nam je loše izgledala, a u tome su se pogubili i dobri odnosi trenera i igrača. Rekao sam Anzuloviću da smo napravili veliki rezultat, da je napravljen iskorak, ali i da ćemo dogodine imati bitno kvalitetniju i zahtjevniju momčad. Ako se sada izgubila dobra veza između trenera i igrača, nisam siguran koliko bi to bilo moguće popraviti u kompleksnijoj situaciji. Želimo momčad za stubu-dvije jaču, bit će tu raznih igračkih karaktera i trebamo trenera koji će to znati pomiriti, a nama je Zula i sam priznao da mu već neko vrijeme odnos s momčadi nije najbolji.

Nije li to vrijedilo samo za njegov odnos s Draperom?

– Nikad nije jedan igrač u pitanju. Jedan igrač bio je inicijalna kapsula koja je potaknula dosta nezadovoljstva.

Zula je rekao da je dvaput predlagao da se klub Drapera riješi, ali da nije naišao na podršku?

– Istina je, ja sam rekao da ne želim da Draper ode iz kluba, ali nisam rekao da on mora biti zaštićen igrač. Štoviše, dao sam dozvolu da na pola sezone na tom igračkom mjestu uzmu novog igrača i da se Drapera, ako radi probleme, pošalje u svlačionicu ili na tribine. Uvijek sam protiv toga da struka prvo kažnjava slabije igrače. Bolje je kazniti najjače, onda će i svi drugi shvatiti poruku. Tu imam isti pristup kao i u poslu.

Imate li vi dojam da je Draper bojkotirao trenera?

– Meni je to zaista teško reći, no i za mene je on ogromno razočaranje jer pravi profesionalac ne mora igrati ni za trenera ni za klub, ali mora igrati za sebe.

A što je s njegovim stilom života koji uključuje puno izlazaka van, čak i do sitnih sati?

– Ja sam stava da, dok pojedinac može kvalitetno odrađivati treninge i utakmice, ja s tim nemam problema. Druga je stvar ako igrač dođe nespreman na trening ili uopće ne dođe. Poznajem neke igrače koji još igraju, bili su u karijeri veliki partijaneri, ali su bili prvi na treningu i uzor na utakmicama.

Neki kažu da ste pogriješili što se Drapera niste riješili već prošlo ljeto. Ostaje li taj Amerikanac s hrvatskom putovnicom sada ili ćete ga pustiti?

– Moramo porazgovarati s njegovim agentima jer ja sam izuzetno nezadovoljan njegovim pristupom. On će reći da je to bio problem s trenerom, no to nije moj stav. Ako treba, mi smo spremni da on bude pričuvni hrvatski razigravač. Ja duboko vjerujem da on nije zaboravio igrati košarku, no očito mu trebaju neki drugi motivi. Možda drugačiji pristup trenera ili drugačija konkurencija?

Kad ćete imenovati novog trenera?

– Za 10-15 dana, još važemo. Nigdje ne piše da to neće biti stranac, čak i izvan granica bivše SFRJ.

Je li Cibonin naslov bio trenerska pobjeda?

– Ja bih rekao da je to bio splet okolnosti, no Repeša je taj koji je kompletno promijenio pristup u klubu, donio je nevjerojatan preokret. No, tu smo i mi pridonijeli lošom igrom, ali i financijske injekcije gradonačelnika Bandića. Da njih nisu imali, to što su postigli bilo bi nemoguće.

Zar niste vi prošlo ljeto imali priliku angažirati Jasmina Repešu? Pregovarali ste tada i s Perasovićem?

– Da, pregovarali smo i s njim i s Perasovićem. Kod Repeše je bio takav splet okolnosti da je on čekao odgovor Reala.

Pratio vas je glas da ste škrtarili na trenerima?

– Kako smo rasli kao klub tako smo i dovodili trenere koje smo si mogli priuštiti, a ni Repešu ni Perasovića lani si nismo mogli priuštiti. Naš proračun u tom trenutku nama nije dozvoljavao taj iskorak. No, nije sve u cijeni, ponekad je i u tajmingu. Kad smo mu mi pristupili, Repeša je čekao Real, a kada ga je Cibona angažirala, toga više nije bilo.

Ključne riječi

Komentara 1

PE
pelinkovac
14:43 12.06.2012.

Ovaj lik veber se folira kao da je direktor Barcelone a ne napitka iz botinca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije