Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita

Veber: Želimo i Popa i Tomasa, ojačat ćemo na svim pozicijama

\'30.04.2012., Tel Aviv, Izrael - Nokia Arena. Finalna utakmica , ABA lige, izmedju KK Maccabi i KK Cedevita. Marino Bazdaric, Theodoros Papaloukas. Photo: POOL/Marin Susic/PIXSELL  \'
POOL/Marin Susic/PIXSELL
01.05.2012.
u 21:18

Drugoplasirane cedevitaše nakon finala nitko nije pozdravio, nisu dobili ni pehar ni pljesak

Za Cedevitu je finalni dvoboj ABA lige s Makabijem (77:87) izgledao kao susret s tvrdom euroligaškom istinom, a ona kaže da će Cedevita morati biti puno jača no što je sada da bi prošla u željeni Top 16. U tom društvu uvijek će biti strogo kažnjeno ako u prvoj četvrtini primiš 27 koševa, uz samo tri napravljena prekršaja, ili ako u prvom poluvremenu pucaš dvice 1-18.

I Warren među Hrvate

Proći u drugi krug, po novom sustavu natjecanja u Euroligi, značilo bi 12 domaćih euroligaških utakmica. Izazov je to i za glavnog sponzora Atlantic Grupu, čiji drugi čovjek i predsjednik Cedevite Veber ističe:

– Gotovo na svakoj poziciji morat ćemo se pojačati. Na ključnim pozicijama sigurno će doći do pojačanja.

Hoće li ostati Draper i hoće li doći Popović i Tomas?

– Mi bismo htjeli te igrače i jaki domaći igrači bit će naš smjer. Koliko će to biti izvedivo, ovisit će i o njihovim ugovorima i preferencijama. Glede Drapera, želeći kontinuitet momčadi, želio bih da on ostane, no važno je i njega osluhnuti. On nam daje značajnu dimenziju jer ima hrvatsku putovnicu.

Među onima koji bi mogli ostati jest i najbolji igrač finala Chris Warren, koji zbog supruge Hrvatice može dobiti putovnicu, ali i kapetan Marino Baždarić, omiljeni igrač navijača i nekih članova uprave Atlantica.

– Ovaj klub raste iz godine u godinu i vjerujem da će čelnici kluba napraviti dobru momčad, da ne budemo prolaznici u Euroligi. Što se prije krene, to bolje jer je kompleksno.

Razočarani predsjednik

I predsjedniku i kapetanu zasmetala je rupa u protokolu proglašenja prvaka regionalne lige. Veber nije skrivao razočarenje:

– Ja sam apsolutno nezadovoljan izostankom trofeja i počasti za drugoplasiranog. Onaj koji je izgubio finale zaslužio je da bude nagrađen barem nekim pljeskom.

Baždarić je pokušao spustiti loptu na zemlju, no ni on nije sretan tim dijelom.

– Ja nisam razočaran, ali čudno mi jest. To je natjecanje trajalo mjesecima i mi smo se dovukli do njegova finala pa držim da drugo mjesto zaslužuje barem neku simboliku, neki mali pehar, da imamo nešto opipljivo, da možemo reći da smo igrali finale regionalne lige.

Ključne riječi

Komentara 3

OS
osijek68
21:41 01.05.2012.

Kad cete se ojacati promjenom trenera?

Avatar comandante
comandante
22:51 01.05.2012.

Cestitke Cedeviti i sretno sljedece szone u Euroligi. Trebati ce se nekima zahvaliti i bitno ojacati. Nije mi jasno cime je Bazdaric zasluzio zvjezdani status, pa napravio je vise stete nego koristi ove godine bez obzira sto je dobar decko,Draper nije odigrao dobru utakmicu mjesecima, cim dodje jaca utakmica pokaze se koliko je ustvari limitiran ali ima nasu putovnicu pa... Car je seljacki igrac za male klubove pa trener.....

LU
lumix
10:08 02.05.2012.

Draper je katastrofalan igrač. Limitiran dozlaboga, ima ulaz pod koš i pas van i ćao. takvih playeva ima koliko hoćeš, sramota je da je igrao za reprezentaciju radi interesa Cedevite. Anzulović je komedijaš od trenera, samo ove godine u abi su mogli nešto napraviti jer su apsolutno svi drugi klubovi osim širokog i maccabija bili u poluraspadu. Ali srećom, repeša je došao u cibonu i do je dovoljno da se u prvenstvu očita lekcija tom umjetnom klubiću u kojem se tedeschi izdrkava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije