Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA EURO 2024.

Važna pobjeda Nizozemske protiv Grka za Euro, Portugal nakon Zenice do gol-razlike 32:2

Euro 2024 Qualifier - Group B - Greece v Netherlands
Foto: LOUISA GOULIAMAKI/REUTERS
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.10.2023.
u 23:01

Na vrhu skupine je Francuska sa maksimalnih 18 bodova, Nizozemska i Grčka imaju po 12 bodova, no Nizozemci imaju i susret manje. Do kraja kvalifikacija Grci će kod kuće igrati protiv Francuske, dok Nizozemce očekuju utakmice protiv Irske i Gibraltara

U susretu osmog kola kvalifikacija za EURO 2024. Portugal je u Zenici deklasirao Bosnu i Hercegovinu sa 5-0 upisavši i osmu pobjedu u skupini uz razliku pogodaka 32:2.

Gosti su sav posao obavili već u prvom poluvremenu postigavši svih pet golova. Prva dva gola zabio je Cristiano Ronaldo (5-11m, 21), a među strijelce su se upisali i Bruno Fernandes (25), Joao Cancelo (32) i Joao Felix (43).

Osim uvjerljive portugalske pobjede, susret je obilježio i incident u 39. minuti kada je jedan od domaćih navijača preskočio ogradu i potrčao prema Cristianu Ronaldu, čak ga je uspio zgrabiti za dres, no osiguranje ga je ubrzo odvelo sa stadiona.

U nastavku susreta nije bilo previše uzbuđenja, Portugalci su maknuli nogu s gasa i više nije bilo golova. Bio je to šesti međusobni susret ovih dviju reprezentacije i peta portugalska pobjeda uz jedan remi.

U drugom susretu Slovačka je na gostovanju pobijedila Luksemburg sa 1-0 u izravnom okršaju za drugo mjesto i sada ima pet bodova više od Lukseburga dva kola do kraja. Pogodak odluke zabio je David Duriš u 77. minuti.

Island je bez većih problema porazio Lihtenštajn sa 4-0 golovima Gylfija Sigurdssona (22-11m, 49), Alfreda Finnbogasona (44) i Hakona Haraldssona (63).

Portugal vodi na ljestvici sa 24 boda, Slovačka ima 16, Luksemburg 11, Island 10, BiH devet, a na začelju je Lihtenštajn bez bodova.

U susretu skupine B Nizozemska je u Ateni pobijedila Grčku sa 1-0 ostvarivši važnu pobjedu u borbi za direktan plasman na EP. 

Gostujući junak je bio Virgil van Dijk koji je u četvrtoj minuti nadoknade realizirao kazneni udarac. Gosti su imali jedanaesterac i u 28. minuti, ali je Odysseas Vlachodimos obranio udarac Wouta Weghorsta.

U drugom susretu Irska je sa 4-0 na gostovanju slavila protiv Gibraltara, a strijelci su bili Evan Ferguson (8), Mikey Johnston (29), Matt Doherty (60) i Callum Robinson (80).

Na vrhu skupine je Francuska sa maksimalnih 18 bodova, Nizozemska i Grčka imaju po 12 bodova, no Nizozemci imaju i susret manje. Do kraja kvalifikacija Grci će kod kuće igrati protiv Francuske, dok Nizozemce očekuju utakmice protiv Irske i Gibraltara. Četvrta je Irska sa šest bodova, a Gibraltar je na "nuli".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije