Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ništa od Johann Cruyff Arene

Hrvatska neće igrati u Amsterdamu spektakularnu završnicu Lige nacija? Spominju se dva nova stadiona

Netherlands v Wales - UEFA Nations League - Group 4 - Stadion Feijenoord
Foto: Tim Goode/PRESS ASSOCIATION
1/2
27.09.2022.
u 12:31

Na Final Four Lige nacija plasirale su se Hrvatska, Italija i Nizozemska, a večeras ćemo saznati i četvrtog člana - Portugal ili Španjolska. Nizozemska je jedina sudionica Final Foura koja se prijavila za organizatora završnice.

Hrvatska nogometna reprezentacija je ulaskom u završni turnir Lige nacija napravila jedan od svojih najvećih pothvata kada su europska natjecanja u pitanju.

Na Final Four su se još plasirale Italija i Nizozemska, a večeras ćemo saznati i četvrtog člana - Portugal ili Španjolska

Završnica će se igrati od 14. do 18. lipnja iduće godine, a mnogi naši navijači nadali su se da će vatrene gledati u Amsterdamu na Johann Cruyff Areni uz još jedan stadion kojeg bi Nizozemci kao domaćini izabrali.

No, nizozemski mediji objavili su da se Liga nacija neće igrati na ovom kultnom stadionu zbog toga što će stadioni u Amsterdamu i Eindhovenu biti zauzeti s drugim događajima u lipnju 2023. godine.

Final Four će se stoga igrati u Rotterdamu i Enschedeu.

Nizozemska će kao domaćin imati polufinale na De Kuipu u Rotterdamu 14. lipnja 2023. godine, a on će biti i lokacija finala 18. lipnja.
Stadion je to koji prima oko 50 tisuća gledatelja. Na Euru 2000. na njemu je igrano finale u kojem je Francuska u produžetku svladala Italiju 2:1. 

Enschede će pak ugostiti drugo polufinale 15. lipnja i ogled za treće mjesto 18. lipnja. 
De Grolsch Veste stadion u Enschedeu ima 30.205 sjedećih mjesta, bio je domaćin finala Eura 2017. za žene. 

Nizozemska je jedina reprezentacija sudionica Final Foura koja se prijavila za organizatora završnice pa je samim time i neformalno već domaćin iako će konačnu odluku Fifa donijeti u siječnju 2023. godine. Tada će potvrditi i gradove... no Nizozemci kandidiraju Rotterdam i Enschede. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije