Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOSIP STANIŠIĆ

Vatreni je od bronce na SP-u stigao do minimalne minutaže u uglednom bundesligašu

firo: 02.09.2023 1.Bundesliga first division season 2023/24 Bayer 04 Leverkusen -Darmstadt 98
Foto: Jürgen Fromme/DPA
1/8
19.09.2023.
u 14:54

Uz Kramarića, još su se dvojica Hrvata upisala u strijelce u njemačkom prvenstvu: Dion Drena Beljo za Augsburg je također postigao dva pogotka, dok je 24-godišnji Brođanin kojega je Stuttgart poslao na posudbu u Darmstadt, Matej Maglica, postigao jedan pogodak.

U njemačkoj Bundesligi odigrana su četiri kola, vodeći dvojac – Bayer i Bayer – ima po deset bodova, a od desetorice hrvatskih nogometaša, samo jedan do sada nije dobio minutažu, bivši hajdukovac David Čolina u Augsburgu. Očekivano, najbolju prosječnu ocjenu u uglednome listu Kicker za sada ima napadač Hoffenheima Andrej Kramarić, 2.75 (raspon 5 do 1), koji je postigao dva pogotka u četiri nastupa.

Uz Kramarića, još su se dvojica Hrvata upisala u strijelce u njemačkom prvenstvu: Dion Drena Beljo za Augsburg je također postigao dva pogotka, dok je 24-godišnji Brođanin kojega je Stuttgart poslao na posudbu u Darmstadt, Matej Maglica, postigao jedan pogodak. Maglica je stoper u jednoj od najslabijih momčadi Bundeslige i ima prosječnu ocjenu 4.33. S druge strane, mladi reprezentativac Dion Drena Beljo ima solidan prosjek ocjena 3.67, te je na podjeli 14. mjesta u poretku najkorisnijih nogometaša lige: Dionu Dreni za pogodak trebaju 94 minute.

VEZANI ČLANCI:

Novo lice u Bundesligi, Lovro Majer u dresu Wolfburga, ima prosječnu ocjenu 3.67, i u 291 minuti provedenoj na terenu u četiri nastupa – za sada nije postigao pogodak, a ima jednu asistenciju.

Dvojici reprezentativaca koja su osvojila broncu s Hrvatskom na SP-u u Kataru, Kristijan Jakić u Eintrachtu i Josip Stanišić u Bayeru, za sada ne cvjetaju ruže. Stanišić čini se nije profitirao s preseljenjem u Leverkusen, u kojemu je u dvije utakmice kod trenera Xavija Alonsa skupio samo 27 minuta na travnjaku, a u derbiju s Bayernom nije bio u konkurenciji za momčad. Stanišić je za Bayer igrao toliko malo da ni u jednoj utakmici nije bio ocijenjen.

Jakić pak u Eintrachtu ponovno igra na svojoj poziciji defenzivnog veznog, za što u dva nastupa ima prosjek ocjena 4.00. U posljednje dvije utakmice nije igrao zbog potresa mozga, odnosno ozljede koljena. Naš standardni reprezentativac, Josip Juranović, u Union Berlinu u tri nastupa ima prosjek ocjena 3.63, Hrvoje Smolčić u Eintrachtu 4.50 (2 nastupa), dok najslabiji prosjek ocjena od svih Hrvata u Bundesligi za sada ima Bartol Franjić u Darmstadtu, 4.75.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije