Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRILIKA ZA DOKAZIVANJE

'Vatreni' do kraja sezone prvi vratar Atletico Madrida: Ispred njega su ključan period i veliki ispit

GER, UEFA CL, Bayer 04 Leverkusen vs Atletico Madrid
EXPA/ Eibner/ Thomas Thienel
11.05.2023.
u 11:53

Slovenski vratar već tri tjedna izbiva s travnjaka zbog ozljede kralježnice, posljednji put je branio 23. travnja u utakmici protiv Barcelone, koja je u tom dvoboju slavila 1:0

Povremeni hrvatski nogometni reprezentativac Ivo Grbić (27) do kraja će sezone ostati prvi vratar madridskog Atletica zbog ozljede nominalno prvog vratara kluba, Slovenca Jana Oblaka (30), pišu svi relevantni španjolski mediji.

Slovenski vratar već tri tjedna izbiva s travnjaka zbog ozljede kralježnice, posljednji put je branio 23. travnja u utakmici protiv Barcelone, koja je u tom dvoboju slavila 1:0. Oblak će se sljedećih dana posvetiti odlasku fizioterapeutima kako bi izbjegao operaciju te će izbivati s terena do kraja sezone (idućih pet kola). 

Od 23. travnja je među vratnicama Grbić, koji je branio u posljednja tri susreta; pobjedama protiv Mallorce (3:1), Valladolida (5:2), i Cadiza (3:1). Ukupno je ove sezone u prvenstvu branio u sedam utakmica, a niti jednom nije uspio sačuvati mrežu čistom.

Upravo zbog manjka čistih mreža, a i znatno manje minuta koje prođu za svaki primljeni gol (Grbić svakih 70 minuta, Oblak svakih 112 minuta), španjolski AS ističe da će dolazeći period za hrvatskog vratara, koji će do kraja sezone ostati prvi izbor među vratnicama, biti veliki ispit. 

"Hrvat je branio u posljednje tri utakmice i sada ima još pet prilika da zablista. Uloge oba vratara više su nego jasne, ali Grbić sada ima oko mjesec dana da dokaže svoju vrijednost. U ovoj sezoni ima osam nastupa, a bit će ih još pet jer mu stručni stožer vjeruje. U 27. godini Grbić više ne želi samo sjediti na klupi i neke dobre igre u ovim utakmicama bi mu mogle otvoriti više mogućnosti", piše u AS-u, te se navodi:

"S druge strane, njegov ugovor s Atleticom istječe 2024. godine pa je vrijeme za donošenje odluka. Osim toga, u Hrvatskoj su mu poručili da će, sve dok nema kontinuitet, teško dobiti poziv u reprezentaciju. Hrvat nema dobre brojke kao Oblak, s kojim se natječe za poziciju i kojeg smatra idolom", piše u španjolskom mediju.


 
 

 

 

 

Komentara 3

VI
virusbr2
18:20 13.05.2023.

Pravi Hrvatine razlikuju Č i Ć. Ti si odliĆan nosaĆ torbi na nekoj željezniĆkoj stanici u... nama susjednoj državi...

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
07:03 12.05.2023.

Ivo Grbić sa Balkana je odlićan rezervni igrać i nosać torbi za najboljeg i naskupljeg golmana na svijetu Europljanina iz male Slovenije Jana Oblaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije