Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARTEKS Klub bi trebao biti prvi koji će stati u obranu svojih igrača

Varaždinci nisu zatražili disciplinski postupak

06.11.2008.
u 16:10

Iako je televizijska snimka jasno, iz nekoliko kutova, pokazala udaranje Jurice Buljata šakom u lice Varteksovog napadača Matiju Smrekara, varaždinski prvoligaš nije zatražio nikakvo pokretanje disciplinskog postupka protiv Hajdukovog braniča. U najmanju ruku čudna odluka čelnika Varteksa.

- Ne želimo dodatno komplicirati situaciju - rekao je direktor Varteksa Branko Janžek, kao da sam Buljat svojim divljačkim potezom nije dovoljno zakomplicirao, inače, vrlo korektni nedjeljni derbi.

Varteks je tako ponovno pokazao kako u mnogim stvarima još uvijek funkcionira na razini županijskog ligaša. Stavom “ne bi se htjeli miješati” više sliče amaterskoj skupini, nego jednom ozbiljnom klubu, koji je dugo godina slovio za najorganiziranijeg hrvatskog prvoligaša.

Trener krojača Dražen Besek potpuno je drugačijeg razmišljanja.

- Iskreno se nadam da će se potez Jurice Buljata kazniti. Za takav potez nema baš nikakvog opravdanja. Da stvar bude još gora, ako se to tako uopće i može reći, incident se dogodio za vrijeme prekida, kada je lopta mirovala. Ja sam odmah reagirao nakon utakmice, no, službeni zahtjev mora uputiti sam klub - mišljenja je Besek.

No, očito je u svojim razmišljanjima i usamljen.

- Vjerujem kako suci nisu vidjeli spornu situaciju. Da jesu, sigurno bi reagirali - dodao je Janžek.

No, zašto ne reagira Varteks? Klub bi trebao biti prvi koji će stati u obranu svojih igrača. Tako barem postupa svaki pravi, profesionalni prvoligaš. Očito ne i Varteks!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije