Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Previše je grešaka

VAR u Ligi prvaka od osmine finala

Liga prvaka
Foto: Reuters/Pixsell
11.02.2019.
u 14:13

Utakmice Manchester United - PSG i Roma - Porto ostati će upisane u povijest kao prve u elitnom natjecanju europskog nogometa na kojima se koristila video tehnologija

Premda je Video Assistant Referees (VAR) tehnologija u Ligu prvaka trebala ući od iduće sezone, VAR će se početi koristiti već ove i to od osmine finala. 

Tako će sutrašnje utakmice Manchester United - PSG i Roma - Porto ostati upisane u povijest kao prve u elitnom natjecanju europskog nogometa na kojima se koristila video tehnologija. 

UEFA je najprije bila protiv korištenja VAR-a ove sezone, iako je on već u upotrebi u nekim jačim europskim ligama, a bio je korišten i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Međutim, odlučila ga je ranije uvesti zbog čestih sudačkih pogrešaka. 

- Uvjereni smo da će uvođenje VAR-a biti korisno za naša natjecanja jer će pružiti dragocjenu pomoć službenim osobama i omogućiti nam da smanjimo pogrešne odluke - kazao je šef Uefinih sudaca Talijan Roberto Rosetti. 

Bivši sudac je naglasio kako su njegove kolege pozitivno reagirale na uvođenje video tehnologije: - Tijekom proteklih nekoliko mjeseci održali smo razne tečajeve s našim vrhunskim sucima i svi su reagirali pozitivno.

Rosetti je naglasio kako VAR nije savršen, ali da će pomoći sucima da donesu ispravne odluke: - Točnost je svakako važnija od brzine. Ipak, vrijeme je važno, a mi želimo da sudačke odluke budu što učinkovitije.

Izvršni odbor UEFA-e odlučio je također, upotrijebiti VAR i u finalu UEFA Europske lige ove godine, u završnici Lige nacija, te završnom turniru Europskog U-21 prvenstva na kojem će sudjelovati i mlada hrvatska vrsta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije