Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVISOV KUP

Van der Merweu zaprijetio tricikl pa je nakon 0:2 predao

\'31.07.2011., Stella Maris, Umag - 22. ATP Studena Croatia Open, finalni mec izmedju Marina Cilica (CRO) i Alexandra Dolgopolova (UKR). Marin Cilic.  Photo: Slavko Midzor/PIXSELL\'
Slavko Midzor/PIXSELL
16.09.2011.
u 16:06

Goran Prpić nominirao je za parove Mektića i Veića, no ima pravo na promjenu.

Nakon prvog dana kvalifikacijskog dvoboja za Svjetsku skupinu Davisova kupa hrvatski tenisači na gostovanju u Potchefstroomuu JAR-u imaju pobjedu i poraz. Velikih iznenađenja nije bilo, bodovi su pripali prvim reketima. Najprije je Kevin Anderson pobijedio Ivana Dodiga sa 6:3, 6:4, 3:6, 7:6 (5), a potom je Marin Čilić protiv Izaka van der Merwea dobio prva dva seta sa 6:0, 6:0, nakon čega je suparnik predao zbog ozljede. Očito je procijenio da mu prijeti tricikl (kad se sva tri seta izgube sa 0:6) pa je htio izbjeći tu sramotu koja se i inače rijetko događa. Vjerojatno će južnoafrički izbornik John-Laffnie de Jager za nedjeljni susret s Dodigom Van der Merwea zamijeniti Rikom de Voestom.

Dodig se mučio

Dodig i Anderson odigrali su prilično izjednačen i za obojicu naporan dvoboj. Nakon što je izgubio prva dva seta, Dodig se lijepo vratio pobjedom u trećem sa 6:3. I u četvrtom je prvi došao do prednosti, ali ju je brzo i izgubio pa je taj set i cijeli susret razriješen u 13. igri. U njoj je Južnoafrikanac opet imao više sreće, bio pribraniji te tie-break dobio sa 7:5.

Iako je postigao više asova – 12, prema suparnikovih devet – Dodig ne može biti zadovoljan svojim servisom jer je napravio i isto toliko dvostrukih pogrešaka. A i inače se puno mučio, a Anderson ga je pritiskao u svakom gemu u kojem je na servisu bio naš igrač.

Tomić pobijedio Wawrinku

U subotu je na rasporedu dvoboj parova koji počinje u 13 sati. Naš izbornik Goran Prpić nominirao je Nikolu Mektića i Antonija Veića, a Južnoafrikanci su najavili Andersona i De Voesta. No izbornici imaju pravo na izmjene do sat vremena prije početka meča. Očekuje se i više hrvatskih navijača koji uglavnom dolaze iz 120 kilometara udaljenog Johannesburga (u JAR-u živi oko 5000 Hrvata).

Ostali rezultati doigravanja za ostanak: Rumunjska - Češka 0:2, Japan - Indija 2:0, Rusija - Brazil 1:0, Australija - Švicarska 1:1 (Tomić - Wawrinka 4:6, 6:4, 6:3, 6:3).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije