Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Valerij Božinov

Bugarsko pojačanje na Rujevici: Rijeka je za mene veliki klub

Valerij Božinov
Foto: NK Rijeka
1/5
08.02.2018.
u 19:06

Valerij može zadnjim pasom riješiti stvari, može igrati u špici i iza špice. Božinov je već na pripremama u Portugalu pokazao da nije zaboravio kako izgleda lopta...

Rijeka je na Rujevici predstavila jedno od najzvučnijih imena otkako je Damir Mišković na čelu kluba, redove aktualnog prvaka države pojačao je 31-godišnji bugarski internacionalac Valerij Božinov koji je u bogatoj karijeri igrao za velike klubove poput Manchester Cityja, Fiorentine, Juventusa, Parme, Sportinga...

U posljednje dvije sezone, nakon odlaska iz beogradskog Partizana, kratko se zadržao u kineskoj i švicarskoj ligi. Nakon dugog vaganja u Rijeci su ga odlučili zadržati. Direktor Srećko Juričić rekao je na predstavljanju:

Valerij Božinov
1/6

- Zadovoljni smo što je došao igrač koji je nastupao u najvećim klubovima Europe. Manje je u zadnje vrijeme igrao, bio je ozlijeđen, ali na putu je oporavka i vjerujemo da će u dogledno vrijeme biti pojačanje. Valerij može zadnjim pasom riješiti stvari, može igrati u špici i iza špice. Božinov je već na pripremama u Portugalu pokazao da nije zaboravio kako izgleda lopta... A budući da i odlično govori "naš" jezik, ni komunikacija sa suigračima nije problem...

- Hvala direktoru, predsjedniku i treneru koji su mi pružili priliku. Rekao sam da mi nije problem doći u Portugal gdje sam otvoreno rekao da sam prije dva mjeseca imao malu intervenciju na koljenu i da zadnja četiri mjeseca nisam igrao puno, da mi je potreban rad sa suigračima, s ekipom, neka utakmica. Možeš ti trenirati koliko hoćeš, ali bez uživanja u igri ništa. Jako sam sretan što ostajem, nadam se da mogu iskustvom puno pomoći da Rijeka ostvari ciljeve, da ostane bar jedan trofej i da igramo u Europi.

Dogovor je da trenira što više.

- Nadam se da ću što brže uloviti formu. Nadam se da ću i dobiti šansu. Ali ja sam ipak došao zadnji, treba mi vremena da upoznam igrače. Svi su mi pružili ruku, prihvatili su me kao da sam dugo ovdje. A znate kako je to, ako dobro debitiraš, dobiješ i samopouzdanje. Polako, bitno je da nemam ozljede.

Osvrnuo se malo na bogatu karijeru...

- Takav je bio moj put. Nema smisla vraćati se i govoriti "tada sam pogriješio, trebao sam ostati tamo". Ne kajem se zbog prošlosti, igrao sam u velikim klubovima, a i sad sam u takvom jer je Rijeka triput igrala u skupini Europske lige, aktualni je prvak Hrvatske, osvojila i kupove. Rijeka je za mene veliki klub, nemamo što pričati. Ja se ne kajem ni zbog čega, sretan sam što sam tu. Istina je da sam igrao s velikim igračima, u Milanu je bilo 30 igrača i svi su bili velika imena. Ali vremena su se malo promijenila. Gledam prema naprijed. Gdje sam igrao, to je prošlost. Nadam se da je u ovoj ekipi bar jedan igrač koji će otići na SP, za Rijeku je to velik uspjeh. Bradarić je sjajan dečko, kapetan, ima kvalitetu... I ponosan sam što ću igrati s njim.

- On je od mene napravio igrača. Prvi dojam o Keku je da me jako impresionirao. Kaže stvari kako jesu. Za pet godina napravio je povijesne stvari za Rijeku. Trebamo pričati samo o Rijeci. Znam da vas zanima o onome ranije, ali mene zanima samo Rijeka, da dajem golove, trudim se... Kako ono - krepat, ma ne molat! Profesionalac sam, borit ću se.

Danas je na Rujevici trenirao i Marin Leovac koji bi trebao pojačati Rijeku na lijevom boku.

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Komentara 5

AS
atilla sb 1986
19:19 08.02.2018.

I od malih nogu navijas za rijeku...

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
01:46 09.02.2018.

Propada Klub in nihovi Navijači koji su bili protiv Hrvatske Reprezentacije!!!!! Tako je to kad je neko bahat i glup itd.

Avatar ZvanicniBeograd
ZvanicniBeograd
20:21 08.02.2018.

Treba dodati da je najbolje fudbalske dane proveo u FK Partizanu iz Beograda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije