Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Edi Džindo, Hina
PRVA HNL

Kakvo otvaranje polusezone: Sjajna Istra preokretom do sva tri boda protiv Gorice

Nogometaši Gorice plasirali se u polufinale Kupa nakon jedanaesteraca protiv Istre
Matija Habljak/PIXSELL
28.01.2022. u 20:06
U prvoj utakmici nakon zimske stanke u najvišem razredu domaćeg nogometa se na Aldo Drosini sastaju devetoplasirana Istra i petoplasirana Gorica

U prvoj utakmici nastavka sezone u Prvoj HNL Istra 1961 je na svom terenu preokretom svladala Goricu sa 2-1 (0-1) u dvoboju 21. kola. Goste je u vodstvo doveo Jovičić (6), no u nastavku su Perković (59) i Beljo (74) kreirali preokret.

Do vodstva je Gorica stigla uz priličnu dozu sreće, Lovrić je iz kornera pucao izravno po golu, pogodio je Lučića, a na odbijanac je najbrže reagirao kapetan Jovičić i svladao Lučića.

Domaći je sastav do izjednačenja također stigao nakon udarca iz kuta kada je u skoku na drugoj vratnici najviši bio Perković, a do pobjede je domaći sastav stigao nakon sjajne akcije u kojoj je glavnu ulogu imao Mišković. On je petom lucidno proigrao strijelca Belju koji je potom preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora zatresao mrežu.

Ovom pobjedom Istra 1961 je skočila na osmo mjesto na ljestvici sa 21 bodom, jednim manje od sedmog Šibenika, a dva više od devetog Slavena Belupa, dok je Gorica ostala peta sa 29 bodova, šest manje od četvrtog Hajduka, a pet više od šeste Lokomotive. Na vrhu su Dinamo, Rijeka i Osijek sa po 40 bodova, dok je na dnu Hrvatski dragovoljac sa samo sedam bodova.

PRVA HNL: 21. KOLO

Petak:

Istra 1961 - Gorica 2-1 (Perković 59, Beljo 74 / Jovičić 6)

Subota:

Osijek - Slaven Belupo (15 sati)

Šibenik - Hajduk (17.05 sati)

Nedjelja:

Lokomotiva - Hrvatski dragovoljac (15 sati)

Dinamo - Rijeka (17.30 sati)

Istra 1961
Perković 59', Beljo 74'
2-1
Gorica
Jovičić 6'
PRVA HNL, 18:00, PULA
KRAJ!

Odlična izvedba Istre u kojoj su zasluženo došli do vrlo važna tri boda u jako zanimljivoj i napetoj povratničkoj HNL utakmici. Pobjeda nad Goricom velik je i važan korak u borbi pri dnu ljestvice sa Slaven Belupom, Šibenikom i Hrvatskim dragovoljcem. Gonzalo Garcia je sjajno pripremio utakmicu što se vidjelo na terenu, a Gorica je unatoč slaboj izvedbi vodila 1:0 od šeste sve do 59. minute kad je krenuo sjajan preokret na Aldo Drosini. Poentirali su Perković i Beljo za Istru, dok je Jovičić zabio za Goricu.

Istra je sad skočila na osmo mjesto iznad Slaven Belupa, dok Gorica zasad ostaje peta.

90+2'

I Beljo i Caseres su sada imali prilike za povisiti vodstvo Istre na 3:1, ali nisu uspjeli.

90'

Još je ostalo tri minute sudačke nadonkade i nade za Goricu.

87'

Matar se sad našao u dobroj situaciji u kaznenom prostoru Istre, ali je šeprtljavo reagirao i promašio loptu.

85'

Gonzalo Garcia sad je posegnuo za nekoliko izmjena, ali Istra i dalje izgleda nadmoćno na terenu. Izašli su Mišković, Mlinar i Perera, a ušli Serderov, Blagojević i povratnik Ivančić.

GOOOOOL ZA 2:1

PREOKRET ISTRE U PULI! GOOOOOL ZA 2:1. Kakva drama na Aldo Drosini. Tragičar iz prvog dijela Robert Mišković je fantastično odložio loptu za Diona Drenu Belju koji s lakoćom poentira u 1 na 1 situaciji i to je njegov već sedmi HNL pogodak ove sezone! Sjajna utakmica i zasluženo vodstvo Istre u 74. minuti.

72'

Lučić je istrčao s vrata i nezgodno ispucao loptu na nogu Suka, ali njemu se lopta odbila od noge tako da nije stigao zapucati s velike udaljenosti na prazna vrata.

64'

Lovrić je napravio klasičnu 'lovrićevsku' akciju, ali Lučić je bio spreman. Najbolji igrač Gorice je napravio klasičnu fintu lažnjaka s lijevog krila u sredinu i zapucao desnom u suprotni kut, ali ovaj put mu se ispriječio vratar Istre sjajnom paradom. Drago nam je da se HNL vratio, pogotovo ako je suditi po ovom prvom susretu.

GOL ISTRE ZA 1:1

GOOOOOOOOOOOOL! Istra je konačno uspjela izjednačiti. Nakon promašaja i promašaja, slabog završnog pasa ili poteza Istra je konačno naplatila bolju igru te izjednačila isto kako je i primila pogodak, nakon udarca iz kuta. To je 500. gol kojeg je Istra zabila u Prvoj HNL, a glavom je poentirao Mauro Perković.

54'

Pokušao je Keita iz daljine za Goricu, ali pucao je daleko od vrata.

52'

DVIJE VELIKE PRILIKE GORICE PREKO LOVRIĆA! Oba puta je talisman Gorice uputio sjajan centaršut, a oba puta su mat priliku spriječili braniči Istre sjajnom reakcijom. Izgledale su te situacije jako opasno.

46'

Počelo je drugo poluvrijeme u Puli. Istra će vrlo izgledno i dalje napadati vrata Gorice i potrebi za izjednačujućim pogotkom.

GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME

Jako zanimljivo prvo poluvrijeme na Aldo Drosini je završeno. Istra je znatno bolja, znatno više prijeti i kvalitetnije te konkretnije igra, a Gorici je jedan prekid s lucidnim pucanjem Kristijana Lovrića iz kornera bio dovoljan za vodstvo. Lovrić je pucao, a Lučić odbio do Jovičića koji je strijelac jedinog pogotka. Ljut će na sebe biti Robert Mišković iz Istre koji je propustio realizirati tri sjajne prilike, zasad ima epitet tragičara.

45+1'

Nakon konfrontacije koja nije bila potrebna Anthony Kalik i Ivan Lučić dobili su žute kartone.

42'

Debijađi sada spašava Goricu. Mlinar je opalio strašan udarac s dvadesetak metara, a mladi vratar Gorice fenomenalnom paradom spašava Goricu koja uz puno sreće i dalje čuva svoju mrežu čistom i vodi 1:0

40'

Steenvoorden ponovno spašava Goricu! Lisica je ukrao jednu loptu na desnoj strani i imao samog Belju u kaznenom prostoru, no njegov centaršut u zadnji trenutak skuplja Matthew Steenvoorden i vraća loptu vrataru.

38'

Kristijan Lovrić je prvi put pokušao iz daljine, ali je napravio korak previše lažnjakom na lijevu nogu pa taj udarac više nije bio opasan za Lučića.

34'

Utakmica se sada malo smirila, Gorica je zatvorila Istri prilaze svojem golu i čeka prilike iz kontre.

30'

Uzvraća Gorica, po prvi put nakon pogotka, te opet iz prekida i opet jako opasno. Lovrić je vrhunski ubacio iz slobodnog udarca s nekih 30 metara, a Joey Suk našao se sam ispred vratara Lučića te loše zahvatio loptu glavom. Bila je to jako dobra prilika.

26'

Istra nastavlja s velikim prilikama. Mišković se još jednom našao u sjajnoj prigodi nakon kombinacije s Lisicom i vrhunskog prodora, ali u posljednji trenutak se opet ukazuje blok Gorice, ovaj put je udarac spriječio Suk.

21'

MIŠKOVIĆ OPET UPROPASTIO PRILIKU! Caseres je opet napravio velik dio posla i proigrao Miškovića, a ovaj u jedan na jedan situaciji slabo puca i promašuje okvir. Istra je znatno bolja na terenu i kreira priliku za prilikom, ali Gorica vodi pogotkom Jovičića.

SJAJNI ARGENTINAC

Istrin mladi veznjak Facundo Caseres igra fantastičnu utakmicu. Argentinac koji ima samo 20 godina zasad vodi priču u veznom redu na ovom susretu.

19'

Još jedna prigoda za Istru, sjajno je po lijevoj strani prošao i centrirao Marin, a braniči Gorice u posljednji trenutak čiste ispred napadača domaće momčadi.

18'

VELIKA PRILIKA ZA ISTRU! Nakon udarca iz kuta Beljo glavom sjajno prebacuje na drugu vratnicu, a Mišković metar od gola ne uspijeva zahvatiti tu loptu. Šeprtljavo je propuštena sjajna prilika! Tek smo u 17. minuti, a već smo vidjeli nekoliko prilika, sjajna utakmica zasad.

16'

Još jedna prilika Istre, glavom je pokušao Mišković, ali je njegov pokušaj blokiran i Istra ima još jedan udarac iz kuta.

15'

Steenvoorden je sad dobio bolan udarac ramenom Miškovića koji ga u zaletu nije vidio. Izgleda da je sa stoperom Gorice sve u redu, na kratko je izgubio svijest, ali sad je došao sebi.

12'

Gledatelji su skočili na noge, a igrači Istre tražili kazneni udarac. S desne strane je prošao Mateo Lisica i pao u duelu s Kristijanom Lovrićem, no Jović je procijenio da dodir nije bio dovoljno jak.

11'

Utakmica na Aldo Drosini zasad je vrlo živahna i aktivna na početku, a pogodak Gorice značio je da Istra već u ovoj ranoj fazi utakmice mora napasti i riskirati. Što utakmicu čini otvorenijom.

GORICA VODI

GOOOOOOOOL! Gorica vodi u gostima protiv Istre već u šestoj minuti. Nakon direktnog udarca iz kuta kojeg je nezgrapno obranio Lučić iz blizine je reagirao branič iz BiH Aleksandar Jovičić i zabio za vodstvo.

5'

Uzvratila je Gorica, s lijeve strane je ubacio Kalik, a zatim s desne Musa, no nijedan centaršut nije pronašao metu. Izgledalo je opasno, udarac iz kuta za Goricu.

3'

Prva prijetnja Istre. S desne strane je prošao Luka Hujber, odradio dribling i probao iskosa, ali vrlo dobrim blokom se ukazao branič Gorice Steenvoorden. Istra je ušla energičnije u susret.

POČETAK SUSRETA

Počeo je prvi susret druge HNL polusezone na Aldo Drosini, Fran Jović je označio početak utakmice.

PODSJETNIK

Istra i Gorica posljednji su se put našli u dramatičnom četvrtfinalu Kupa u kojem su nakon 2:2 svladali Istru boljim izvođenjem udaraca s bijele točke.

SASTAVI MOMČADI

Istra: Lučić - Hujber, Galilea, Perković, Marin - Caseres, Mlinar, Perera - Mišković, Drena Beljo, Lisica

Gorica: Debijađi - Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Keita - Suk, Babec - Mitrović, Kalik, Lovrić - Caio

       

POČINJEMO

Dobar dan poštovane čitateljice i čitatelji Večernjeg lista. Vraćamo se uzbuđenjima na travnjacima Prve HNL, a u prvom susretu drugog dijela sezone sastaju se Istra 1961 i Gorica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije