Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EL CLASICO

Barcelona slavila u polufinalu Kupa u Madridu. Modrić može žaliti za šansom u prvoj minuti (0:1)

Barcelona slavila u polufinalu Kupa u Madridu. Modrić može žaliti za šansom u prvoj minuti (0:1)
Foto: Isabel Infantes/REUTERS
02.03.2023. u 22:55

U prvoj polufinalnoj utakmici Kraljeva kupa Barcelona je u Madridu pobijedila s 1:0 i tako si stvorila značajnu prednost pred uzvratni susret. Svojevrsno je to iznenađenje jer katalonska momčad na ovo je gostovanje stigla bez trojice iznimno važnih igrača - Lewandowskog, Pedrija i Dembelea, ali na kraju je bila s(p)retnija. Real je bolje otvorio utakmicu i imao inicijativu, a već u prvoj minuti Luka Modrić našao se sam ispred vratara, ali je pogodio vanjski dio mreže.

Doduše, i sudac je podignuo zastavicu i označio zaleđe, ali da je hrvatski reprezentativac postigao pogodak, ta bi se situacija zasigurno provjeravala jer je bila dvojbena. Nastavio je Real pritiskati, čak je Benzema uspio zatresti mrežu, ali bio je u zaleđu pa pogodak nije priznat. Modrićev pokušaj pogledajte u nastavku.

A onda je na Bernabeuu uslijedio šok, gosti su poveli u 26. minuti. Camavinga je teško pogriješio, Barci je svega jedno dodavanje bilo potrebno da Kessié dođe sam pred Courtoisa i puca, vratar domaće momčadi to je obranio, ali lopta je pogodila natrčalog Militaa i krenula prema golu.

Na tom put Nacho je mogao bolje reagirati, ali promašio je loptu i ona se zakoprcala u mreži. Slavlje Barcelone nije dugo trajalo jer je pomoćni sudac podignuo zastavicu i označio zaleđe, ali VAR je ustanovio da se nije radilo o nedopuštenoj situaciji i pogodak je priznat, a upisan je kao autogol Militaa. Zanimljivo da je to bio, a na kraju i ostao prvi i jedini pokušaj gostiju u prvom poluvremenu, a koji je bio vrijedan da s vodstvom odu na odmor.

U nastavku susreta kraljevski klub krenuo je još žešće, nasrnuo je na Barcelonu i zbio je na njezinu polovicu, ali gosti su uspješno odolijevali svim napadima. Štoviše, upravo su oni imali možda i najbolju priliku u nastavku. U jednom od rijetkih opasnih napada na protivničkoj polovici ponovno je do lopte došao Kessié, dobro pucao, ali loptu je na putu prema mreži zaustavio njegov suigrač Ansu Fati. Dojma smo da bi to bio pogodak da je Fati uspio samo malo poskočiti i pustiti loptu...

Soccer Football - Copa del Rey - Semi Final - First Leg - Real Madrid v FC Barcelona - Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - March 2, 2023 FC Barcelona's Gavi celebrates with teammates after Eder Militao scored an own goal and their first goal REUTERS/Isabel Infantes Photo: Isabel Infantes/REUTERS
Foto: Isabel Infantes/REUTERS

 

Do kraja susreta situacija se nije promijenila, Real je napadao, imao inicijativu, ali gosti su sve opasnosti uspjeli otkloniti. Završna statistika govori da je Real imao 12 udaraca (Barcelona 4), posjed lopte od 64 posto, deset kornera (Barca 2), puno više dodavanja i dodira s loptom, ali gosti kući odlaze s punim plijenom.  Bio je ovo 252. natjecateljski sudar Reala i Barcelone u povijesti, madridska momčad ima 101 pobjedu, Katalonci 99, dok je 52 puta završilo bez pobjednika.

Luka Modrić utakmicu je započeo od prve minute i na travnjaku bio do 84. Odigrao je solidnu utakmicu, razigravao suigrače, imao nekoliko pokušaja, ali nije uspio donijeti prevagu. Hrvatskom nogometašu to je bio 29. El Clásico u karijeri, ima 12 pobjeda, pet neodlučenih, a ovo mu je bio 12. poraz. Kad smo kod broja nastupa u susretima Reala i Barce, večeras je Sergio Busquets postao apsolutni rekorder. Bio mu je to 46. nastup, a iza sebe je ostavio Lea Messija i Sergija Ramosa.

Uzvratna utakmica na rasporedu je 5. travnja na Nou Campu, a u međuvremenu ova će dva suparnika odigrati i jedan međusobni susret u prvenstvu.

 

Komentara 2

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
07:30 03.03.2023.

Real napadački totalno sterilan. Niti jedna prava prilika na utakmici.

BE
Berri
21:23 02.03.2023.

Čak i da je Luka zabio, VAR bi poništio gol jer je Modrić bio u minimalnom zaleđu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije