Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONFERENCIJSKA LIGA

Rijeka golčinom Jankovića rutinirano slavila, dva crvena kartona za kosovsku momčad

Rijeka golčinom Jankovića rutinirano slavila, dva crvena kartona za kosovsku momčad
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
27.07.2023. u 22:02

Nogometaši Rijeke su u prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige bez većih problema upisali pobjedu u Prištini na gostovanju kod kosovskog Dukagjinija. Pogodak za prednost hrvatskog predstavnika uoči uzvrata na Rujevici postigao je Niko Janković u 29. minuti susreta.

U odnosu na prvu prvenstvenu utakmicu protiv Rudeša, trener Sergej Jakirović je napravio dvije promjene u udarnoj postavi Riječana. Umjesto Mateja Mitrovića na stoperskoj poziciji je počeo Stjepan Radeljić koji je pristigao iz Sheriffa, a umjesto Naisa Djouahre je na lijevom krilu startao još jedan novi igrač Rijeke, Toni Fruk koji je ovog ljeta stigao iz redova Gorice.

22.07.2023., Rijeka - stadion HNK Rijeka - SuperSport HNL, 01. kolo, HNK Rijeka - NK Rudes. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

Pobjeda momčadi s Rujevice ni u jednom trenutku susreta nije bila u pitanju. Od samog početka utakmice je bilo očito da će Rijeka biti dominantna. Riječani su bili ti koji su držali loptu, držali kontrolu susreta i nizali prilike, dok je momčad Dukagjinija stajala čvrsto u discipliniranom, uskom i niskom bloku te svoje rijetke prilike prema naprijed tražila putem dugih lopti, kontranapada i prekida.

Već u prvih 10-15 minuta susreta Rijeka je stvorila nekolicinu prilika, a najizglednija je na samom otvaranju bila ona Tonija Fruka u sedmoj minuti koji je na pet metara bio sam ispred vrata gostiju, ali je gađao preko gola. 

Ključni trenutak dvoboja dogodio se u 29. minuti, kad je opet zasjao Niko Janković kojeg je Rijeka ovog ljeta otkupila iz redova Dinama. Primio je loptu na samom rubu kaznenog prostora te iskosa fenomenalno pogodio u suprotnu 'malu mrežicu' vratiju domaće momčadi za 1:0 Riječana. Podsjetimo, Janković tako nastavlja s briljantnom formom nakon što je s dva pogotka i jednom asistencijom bio najbolji igrač prvog kola HNL-a. 

Do kraja prvog poluvremena Rijeka je još nanizala nekoliko prilika, posebno je bila opasna ona Obregona iz sudačke nadoknade prvog poluvremena, ali Dukagjini je uz čvrsti blok uspio izdržati do pauze. Ne treba ni spominjati da Dukagjini nije stvorio niti jednu priliku u prvih 45 minuta.

Početkom drugog dijela došao je još jedan briljantan potez Jankovića, koji je nakon sjajnog driblinga iz teške pozicije iskosa u kaznenom prostoru pokušao plasirati loptu pored bloka u suprotne 'rašlje', ali taj pokušaj iz 48. minute je otišao tik iznad vratnice.

Uzevši u obzir dominaciju Rijeke, u 62. minuti susreta dogodio se trenutak koji im je mogao dati još veću prednost. Nakon gaženja na Emira Dilavera pri njegovom čišćenju lopte, zasluženi drugi karton dobio je najopasniji igrač Dukagjinija Altin Merlaku i već podređeni Kosovari su ostali s čovjekom manje. Međutim, Rijeka je u tom periodu nakon isključenja bila bolja, ali izgledala manje dominantno nego li u svim ostalim periodima susreta. Do kraja susreta je zbog nervoze pocrvenio i Dukagjinijev trener Armend Dallku koji je zbog prigovora sucima dobio dva uzastopna žuta kartona.

Tek u zadnjih deset minuta su Riječani preko Radeljića i Jankovića još dva puta zaprijetili, ali rezultat je ostao 1:0 uoči uzvrata na Rujevici koji je na rasporedu idućeg četvrtka.

Komentara 7

FR
freeshooter
21:01 27.07.2023.

...to je kada netalentirani upravljači poklanjaju talentirane igrače Jankovića i Tolića...

OL
olujasviholuja2
21:15 27.07.2023.

Hajmo Rijeka i Osijek do pobjeda i boljeg koficijenta naše lige.

EJ
ejStef
21:07 27.07.2023.

Hm, Šimić je potjerao tog Jankovića, raskinuo ugovor s njim, a onda doveo onog Francuza koji je rezerva rezerve za 1,2 mil. i dao mu plaću veću od Petkovićeve...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije