Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
9. KOLO HNL

RUDEŠ - DINAMO 1:5. Dinamo 'petardom' do nova tri boda uoči derbija s Hajdukom

Zagreb: Rudeš i Dinamo susreli se u 9. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/13
24.09.2023.
u 21:18

Dinamo i Rudeš u nedjelju su na stadionu u Kranjčevićevoj odigrali posljednju utakmicu 9. kola HNL-a. Dinamu je svaki bod važan u nastojanju da dostigne Hajduk koji se pobjedom nad Lokomotivom konačno pomaknuo s mrtve točke. Tako nisu razočarali niti ovoga puta i do 60. minute zabili ček pet golova, a Josip Drmić je upisat hat-trick. Rudeš je ostao prikovan za dno ljestvice, a Dinamu su zabili tek počasni pogodak

U posljednjem susretu devetog kola SuperSport HNL-a Dinamo je na gostovanju u Kranjćevićevoj ulici pobijedio "fenjeraša" Rudeš sa 5-1. Golove za Dinamo zabili su Josip Drmić (27, 48, 58), Mahir Emreli (38) i Gabriel Vidović (53), dok je za Rudeš pogodak postigao Rijad Mašala u 83. minuti.

Hrvatski prvak je bio apsolutni favorit protiv povratnika u elitni razred hrvatskog nogometa koji je u prvih osam kola osvojio samo jedan bod. Premda je Sergej Jakirović napravio nekoliko promjena u sastavu, pa Bruno Petković zbog manje ozljede nije bio niti na klupi, Dinamo nije dozvolio nikakvo iznenađenje.

GALERIJA Dinamo s pet golova odradio gostovanje kod Rudeša

Zagreb: Rudeš i Dinamo susreli se u 9. kolu SuperSport HNL-a
1/13

Rudeš se dobro držao prvih 20 minuta, no više od toga nije išlo. "Modri" su otključali Rudešova vrata u 27. minuti. Robert Ljubičić je sjajnom loptom prebacio suparničku obranu uposlivši Gabriela Vidovića koji je nesebično poslužio Drmića, a ovaj u praznu mrežu postigao svoj prvi gol u ovoj sezoni i prvi nako 162 dana posta. VAR je provjeravao je li Vidović bio u dozvoljenoj poziciji, ali je sve bilo čisto.

U 38. minuti vidjeli smo sličnu akciju. Ponovo je Ljubičić uposlio Vidovića, a ovaj je vratio do Emrelija koji je glavom pogodio za 2-0. Opet je VAR provjeravao potencijalno zaleđe, kao i da li je lopta izašla iz granica igrališta, no ponovno je sve bilo regularno.

VEZANI ČLANCI:

Na otvarnju drugog dijela Drmić je još jednom svladao Karka Kralja, da bi u 53. minuti Vidović sjajnim udarcem pogodio za 4-0. U 55. minuti Rudeš je prvi put ozbiljnije ugrozio Dinamova vrata, glavom je pucao Tomečak, ali pored gola.

Golijada se nastavila u 58. minuti Drmićevim trećim golom na utakmici, ovoga puta na Emrelijevu asistenciju. U samoj završnici domaćin je uspio smanjiti, a prvi gol za Rudeš nakon 545 minuta posta zabio je Mašala. Bio je to deseti međusobni susreta Dinama i Rudeša i sedma pobjeda "Modrih" uz dva remija, dok je Rudeš prvu i jedinu pobjedu ostvario 2018.

Na ljestvici vodi Hajduk sa 18 bodova, dok Dinamo i Rijeka imaju po 16 bodova, no "Modri" imaju i susret manje. Gorica je četvrta sa 15 bodova, a zatim slijede Osijek (12), Varaždin (11)... Za Slaven Belupo je ovo bio peti poraz nakon kojeg je ostao na devetom mjestu sa šest bodova, pet više od Rudeša.

VIDEO 'Odbio sam poziv vatrenih za SP 2018. Na mene su u Hrvatskoj utjecali ljudi koji su proživjeli rat'

Komentara 12

VA
Varosanin
19:14 24.09.2023.

Kao hajdukovac navijam za Rudes ali najvjerojatnije cu biti tuzan na kraju tekme :-(

EJ
ejStef
20:06 24.09.2023.

Dinamo igra relativno loše, a vodi 2:0. Ajde da su malo igrači iz drugog plana dobili minutažu, vjerojatno će ih biti više u 2. poluvremenu.

VA
Varosanin
19:53 24.09.2023.

Ovaj Rudes je dno dna. Skoro svaka ekipa koja igra protiv njih moze uracunati tri bodova unaprijed.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije