Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.04.2023. u 19:58
Hajduk i Dinamo odigrali su 0:0 u derbiju na Poljudu. Plavi su time i matematički osigurali naslov prvaka Hrvatske.

Nogometaši Dinama osigurali su svoj 24. naslov prvaka Hrvatske, a šesti zaredom odigravši 0:0 na Poljudu s Hajdukom u susretu 32. kola HNL-a.

Remijem na Poljudu Dinamo je zadržao 12 bodova prednosti u odnosu na drugi Hajduk četiri kola prije kraja, a kako je zagrebački sastav bolji u međusobnom omjeru ove sezone jasno je kako je postao nedostižan za Splićane čak i u slučaju da do kraja sezone ne osvoji niti bod, a Hajduk uzme svih 12.

Dva najbolja hrvatska nogometna sastava su na punom Poljudu odigrala siromašnu utakmicu praktički bez ijedne ozbiljnije prilike za pogodak.

Najveće uzbuđenje dogodilo se u 23. minuti kada je Melnjak oteo loptu Špikiću na 30-ak metara od vrata Dinama i zatim odlično proigrao Mlakara koji se nalazio na vrhu kaznenog prostora. Slovenac je potom odličnim udarcem svladao Livakovića no slavlje domaćih igrača i navijača bilo je uzaludno jer je pregledom snimke ustanovljeno kako je Mlakar bio u zaleđu.

Dinamo je tako sa 71 bodom osigurao naslov prvaka, a Hajduk je sa 59 bodova siguran na drugom mjestu s obzirom da ima 14 bodova više od trećeg Osijeka, odnosno 15 od četvrte Rijeke koja je odigrala susret manje.

Hajduk
0-0
Dinamo
32. KOLO HNL-A, 18:00, Poljud, Split
Kraj
KRAJ (Kraj)

Kraj utakmice! Hajduk i Dinamo odigrali su 0:0, a to znači da je Dinamo četiri kola prije kraja prvenstva osvojio naslov prvaka Hrvatske.

90'

Igrat će se pet minuta nadoknade.

Zamjena
89' (Zamjena)

Dvostruka zamjena u Hajduku. Grgić i Ćubelić ulaze, Mlakar i Krovinović izlaze.

83'

Prilika za Dinamo! Nakon pogreške u obrani Hajduka lopta je došla do Ivanušeca koji je bio sam na 10 metara, ali je Mlakar blokirao njegov šut.

Zamjena
81' (Zamjena)

Bulat umjesto Baturine kod Dinama.

Zamjena
79' (Zamjena)

Brajković umjesto Sahitija kod Dinama.

77'

Sahiti je tukao pored gola.

Zamjena
73' (Zamjena)

Promjena i kod Hajduka. Fossati izlazi, ulazi Nikola Kalinić.

Zamjena
69' (Zamjena)

Prva promjena na utakmici. Drmić umjesto Topića kod Dinama.

68'

Špikić je tukao u padu, Lučić brani. Zanimljivo, ovo je prvi udarac u okvir na utakmici.

63'

Hajduk je opasniji u drugom dijelu. Livaja je dao dubinsku loptu za Pukštasa, ali je mladi Amerikanac nije uspio zahvatiti. Još čekamo pravu priliku u drugom poluvremenu.

60'

Aktivni Sahiti se izborio za loptu i tukao, no lopta je zakačila Mišića i završila u korneru.

50'

Na Poljudu je 30.515 gledatelja, službena je brojka.

46'

Počeo je nastavak, nije bilo promjena ni u jednoj momčadi.

Penal
POLUVRIJEME (Penal)

Kraj prvog dijela. Rezultat je 0:0.

45'

Igrat će se minuta sudačke nadoknade.

42'

Lijep pokušaj Špikića, tukao je škaricama, ali pored gola.

40'

Baturina je tukao, ali visoko preko gola.

35'

Utakmica se u posljednjih 10-ak minuta malo smirila, igra se uglavnom na sredini terena.

30'

Pola sata igre je iza nas, rezultat je 0:0 s tim da je Hajduku opravdano poništen gol.

23'

Nema gola! Bel je pokazao da je bilo zaleđe, rezultat ostaje 0:0.

Ipak, čekamo presudu VAR-a jer je Mlakar možda bio u zaleđu.

Gol
23' (Gol)

Gol za Hajduk! Melnjak je lijepo podvalio loptu za Mlakara koji je ostao sam ispred Livakovića i svladao ga za 1:0.

22'

Ljubičić je tukao s 18 metara, pored gola.

18'

Prilika za Hajduk! Mlakar je bio sam na pet, šest metara i tukao preko gola. Doduše, Moharrami mu je malo smetao, no Slovenac je morao puno bolje reagirati.

16'

Baturina se sudario s Borevkovićem i ostao ležati na što mu je Poljud zviždao. Martin je sin bivšeg Hajdukova igrača Mate.

14'

Evo i nešto od Hajduka. Zagužvalo se ispred gola Dinama, no obrana gostiju je to izbila.

11'

Evo prvog udarca na utakmici. Ristovski je tukao snažno, ali preko gola.

6'

Dinamo je stvorio gužvu ispred gola Hajduka, no obrana je to očistila.

5'

Poljud je pun, atmosfera sjajna, još se samo možemo nadati da ćemo gledati uzbudljiv derbi.

2'

Oba trenera danas krenula su s mladim debitantima u derbiju. Hajdukov Sigur ima 19, kao i Dinamov Topić.

1'

Počela je utakmica!

TAKTIČKE POSTAVE

Ovako će momčadi taktički izgledati.

DINAMO

Ovo je sastav Dinama za koji se odlučio trener Igor Bišćan: Livaković, Ristovski, J. Šutalo, Perković, Moharrami, Ljubičić, Mišić, Špikić, Topić, Ivanušec, Baturina.

SASTAV HAJDUKA

Stigao je sastav Hajduka! Za bijele će igrati: Lučić, Sigur, Borevković, Awaziem, Melnjak, Fossati, Sahiti, Krovinović, Pukštas, Mlakar, Livaja.

SUDAC

Glavni sudac utakmice je Dario Bel. Osječaninu je to već treći put da sudi derbi ove sezone.

Ono što je sigurno, Leko neće eksperimentirati kao što je to učinio na derbiju u veljači, kada je krenuo s trojicom u zadnjoj liniji, a stopere su tada igrali Vušković, Ferro i Melnjak. Ovaj put stopera mu neće (neuspješno) glumiti Melnjak, već će on igrati na svojoj prirodnoj poziciji lijevog beka, dok će u stoperskom paru s Awaziemom najvjerojatnije zaigrati Borevković, pošto Ferra muči ozljeda.

Inače, Lekina momčad je doslovno desetkovana ozljedama, jer Kalik, Prpić, L. Kalinić i Elez već su neko vrijeme izvan kruga onih koji konkuriraju za utakmice, a pred najveći derbi hrvatskog nogometa problem s ozljedama imaju i Simić, Lovrencsics, N. Kalinić, Ferro i Grgić, ali i Vušković, za kojeg je trener rekao da neće konkurirati za utakmicu.

OČEKIVANI SASTAVI

Bišćanovih početnih 11 već se zna, trener plavih baš i nema preširok kadar, pe je ustalio početnu momčad. Zato će plavi danas na Poljudu gotovo sigurno istrčati u sastavu: Livaković - Ristovski, J. Šutalo, Perić, Perković - Mišić, Ljubičić - Špikić, Baturina, Ivanušec - Drmić. Na klupi će kao prva Bišćanova rješenja čekati Petković, Menalo, Bulat... Pitanje je za koliko je minuta spreman Petković, no u kakvom god da je fizičkom stanju, Petković svojim ulaskom može prodrmati momčadi i bit će jak džoker na klupi.

Hajduk bi pak također trebao krenuti u sustavu 4-2-3-1, vjerojatno s ovim igračima: Lučić - Mikanović, Awaziem, Borevković, Melnjak - Pukštas, Fossati - Sahiti, Krovinović, Mlakar - Livaja.

Ulaznice sa Hajduk i Dinamo prodavale su se nevjerojatnom brzinom uoči predstojećeg okršaja starih rivala na splitskom Poljudu. Stadion će tako biti ispunjen do kraja. Bad Blue Boysi kupili su sve raspoložive karte i njih oko 1500 dolazi na jugozapadnu tribinu.

POREDAK

Ovo je poredak na tablici.

Bijeli i plavi sastaju se u 32. kolu SuperSport HNL-a. Dinamu je za teoretsko osvajanje naslova prvaka dovoljan i remi danas. Hajduk je na drugom mjestu, a praktički više ne može biti prvi ni treći.

POČINJEMO

Dobar dan i dobro došli na novo druženje s HNL-om. Pred nama je najveći derbi hrvatskog nogometa, sastaju se Hajduk i Dinamo.

Komentara 28

Avatar babinjak1984
babinjak1984
20:04 30.04.2023.

Bravo plavi!!!

DU
Deleted user
20:05 30.04.2023.

Cestitam Dinamu

BJ
bjmaro
20:19 30.04.2023.

Čestitke modrima ! Bjelovar je uz vas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije